Aljbin Kurti i Entoni Blinken
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/printscreen

Muharemi kaže da se, kada je premijer Kurti Blinkena nazvao "naivnim", po njemu sve završilo, jer je to diplomatski skandal.

"Kada je američkom državnom sekretaru Blinkenu rekao naivno“, tu se sve završilo. Bio je u svojoj kancelariji, uzbuđen i zabrinut, razgovarao telefonom sa engleskim novinarom. Bio je to prijateljski i dug razgovor, taj novinar je dobro odradio svoj posao. Reč "naivan" koju je koristio znači nešto. Ali je na kraju on ispao naivan", kaže Muharemi.

Muharemi kaže da Kurtijeva naivnost postaje veliki problem jer su se nakon izjave o Blinkenu stvari promenile.

"Vi bolje razumete situaciju na Kosovu od Vašingtona, ali ne razumete diplomatiju i šta se dešava širom sveta. Blinken ne gleda samo u tebe, ti si najmanji, neznačajan problem. Ali vaša naivnost postaje veliki problem. Razmislite malo šire i dublje doživite Prištinu i naše granice i shvatićete više“, poručio je Muharemi Kurtiju.

Muharemi savetuje premijera da sasluša međunarodne predstavnike, ali i građane koji su glasali za njega da dođe na vlast.

“Slušajte druge, posebno one koji su glasali za vas i vaše prijatelje. Ne ostavljajte nas sa velikim problemima. Imaš dužnost da napustiš kuću bolje nego što si je našao, tome su se ljudi nadali kada su glasali za tebe. Sada se odmori, nastavi, ispravi greške. Svi grešimo ali i svi ispravljamo svoje greške. Ne želim da verujem da premijer Kosova nije jedan od njih”, zaključuje Muharemi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading