NEMAJU MIRA NI ZA SLAVU Napadnut Srbin u selu Donji Livoč
Foto: Alo/Alo!

Napad na Antića i njegovu porodicu, dogodio se u selu Gornji Livoč, gde mu žive roditelji.

„Ovo nije prvi put da nas napadaju i provociraju, ali smo do sada ćutali zbog bezbednosti roditelja koji žive u okruženju. Sinoć su počele provokacije čim su mi je stiga sestra i zet sa autom koji ima srpske tablice. Njima bode oči kada se mi okupimo i kada vide bilo kakve srpske oznake. Jedan Albanac, koga poznajem i od pre 1999. gdine, počeo je da provocira nedaleko od naše kuće, ali sam ja ušao u kuću, ne želeći da se raspravljam“, rekao je Antić za Tanjug.

Bojan sa suprugom, sinom i kćerkom, živi u obližnjem, većinski srpskom selu Kusce.

„Kada smo sinoć krenuli kući, videli smo auto kako stoji na raskrsnici, odakle su nas zasuli kamenicima. Nije bilo nimalo bezopasno, ali srećom, niko nije povređen, već je samo auto malo oštećen. Okrenuo sam se i vratio u roditeljsku kuću, gde smo sačekali policiju“, nastavlja Antić.

On kaže da je policija privela jednog napadača, čoveka za koga tvrde da je navodno neuračunljiv.

„Ako je neuračunljiv, kako ne pravi problem komšijama Albancima, nego baš nama“, pita se naš kolega i dodaje da je pre nekoliko meseci njegov otac pretučen u selu u kome se rodio i gde živi.

U selu Gornji Livoč kod Gnjilana, do 1999. gdine je živelo skoro 400 Srba, a sada ih je nešto više od pedesetak, u svega petnaestak domaćinstava.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading