"KURTI NIJE SVESTAN ŠTA JE PRIHVATIO"
Foto: Printscreen/Printscreen

Ovo je rekao za Klan Kosova, dodajući da šef vlade može da odredi nazive kako želi. „Kurti može da zove udruženje kako hoće, može svoju samoupravu zvati Samoupravom. Niste uradili Zajednicu – radite Samoupravu”.

„Ono što me zabrinjava u vezi sa sadržajem je njegova nesvesnost šta je prihvatio, jer će u ovom sporazumu, koji će sada postati međunarodni kriterijum za Kosovo, biti stvoren tim unutar EU, zajedno sa Srbijom, koji će se baviti sprovođenjem ovih sporazuma, uključujući i preliminarne sporazume, uključujući asocijaciju“, naveo je Abdidžiku.

Printscreen

 

 

On je dodao i da je Kurti sada otvorio ovaj nivo rasprave o samoupravljanju i strukturi da će to pravo biti usidreno zajedno sa Srbijom u okviru procesa fasilitacije u EU.

Abdidžiku je u emisiji Rubikon na TV Kljan Kosova objasnio da se sporazumom od Beograda zahteva da normalizuje odnose sa Prištinom, ali bez priznanja. „Nema obaveza za Srbiju u ovom sporazumu ili aneksu-sporazuma. Recite mi iz tačaka u aneksu koje obaveze Srbija ima? Obaveze za Srbiju nisu detaljne“, rekao je Abdidžiku, prenosi Reporteri. On je prethodno na društvenim mrežama naveo da je Priština u dijalogu "napravila velike ustupke", što, kako kaže, ne samo da lišava tzv Kosovo mogućnosti da "unapredi svoju državnu poziciju", već postaju i neizbežni uslovi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading