ISPRED SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA U PRIŠTINI Porodica Slađana Trajkovića najavila za sutra protest
Foto: Printscreen/Kosovo online

Porodica Slađana Trajkovića optuženog da je navodno počinio ratne zločine na Kosovu, najavila je za sutra u protest ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini, smatrajući da mu se nanosi nepravda.

Slađan Trajković je bivši policajac, koji je službu napustio kolektivno sa ostalim kolegama na severu KiM, a nakon toga je uhapšen sredinom decembra pod optužbom da je navodno učestvovao u činjenju ratnog zločina.

Advokat Dejan Vasić, branilac uhapšenog Trajkovića izjavio je RTS-u da je protest najavljen za devet časova a cilj je ukazivanje javnosti "na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine osumnjičenom, odbijanjem zahteva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora".

"Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova bez obzira na nacionalnu pripadnost ostvarili ovo pravo. Naš zahtev baziran je iz čisto humanih razloga, obzirom da je zdravstveno stanje osumnjičenog Trajkovića alarmantno pogoršano i postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se njegovo lečenje ne nastavi kod lekara Zdrastvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti", rekao je Vasić.

Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara meru pritvora na još dva meseca.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading