KURTI NASTAVLJA DA KRADE ZEMLJU! Šiptari se spremaju za uzurpaciju!
Foto: EPA/EPA

Prvom odlukom Ministarstvo životne sredine je ovlašćeno da izvrši pripremne radove na utvrđivanju podobnosti zemljišta za realizaciju „Infrastrukturnih projekata od javnog interesa“ u Leposaviću, dok je druga odluka koja je usvojena „dalje ispitivanje zemljišta”.

“Odluka kojom se ovlašćuje Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture da izvrši pripremne radove za utvrđivanje potencijalne podobnosti jedne ili više parcela nepokretnosti za realizaciju „Infrastrukturnih projekata od javnog interesa“, katastarske oblasti: Dren i Lešak u opštini Leposavić. Odluka o daljem razmatranju zahteva na sopstvenu inicijativu za eksproprijaciju za javni interes nepokretne imovine, koja je neophodna za realizaciju "Infrastrukturnih projekata od javnog interesa", katastarske oblasti Bistrica, Velji Breg, Dren, Lešak i Košutovo, u opštini Leposavić i katastarske oblasti Brnjak, Zubin Potok, Banja i Gornji Jasenovik, u opštini Zubin Potok“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u odluci, za prvu odluku svako lice koje je vlasnik parcela koja su predmet pripremnih radova ima pravo na naknadu u vrednost koju utvrđuje Ministarstvo finansija, dok je u drugom rešenju navedeno da će vrednost naknade za nekretnine koje će biti eksproprisane utvrditi Ministarstvo finansija.

Vlada tzv. Kosova 16. januara usvojila je osluku o eksproprijaciji zemljišta u opštini Leposavić, a radovi na proširenju puta u selu Dren počeli su juče. Meštani tog sela protestuju već dva dana i kako navode, odlučni su u očuvanju svoje imovine koju Vlada u Prištini želi da uzurpira.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading