ALBANSKA LOBISTKINJA OČAJNA ŠTO JOJ SE ČEDO OTELO KONTROLI Očigledno je da Prištini dijalog nije prioritet
Evropski parlament

Ona je izjavila danas da privremene prištinske vlasti ne daju prioritet dijalogu sa Srbijom.

"Nažalost, uprkos novoj energiji stvorenoj imenovanjem izaslanika EU za dijalog (Miroslav Lajčak), s očajem saznajem da olakšan dijalog tzv. Kosova i Srbije, koji ostaje preduslov za integraciju tzv. Kosova u EU, nije prioritet aktuelne Vlade", rekla je ona u Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta koji je danas razmatrao nacrte izveštaja i rezolucija o tzv. Kosovu i Srbiji.

Fon Kramon je dodala da bi dijalog trebalo da postane prioritet i da tzv. Kosovo mora da ima koristi od novog zamaha saradnje sa SAD i EU.

"Dijalog treba da postane politički prioritet i ne želimo da tzv. Kosovo ključni međunarodni partneri vide kao manje konstruktivnu stranu u dijalogu. Umesto toga, želimo da tzv. Kosovo učini dalji korak u konkretizaciji postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama vozila i nestalim licima. tzv. Kosovo mora dalje da koristi novi prozor mogućnosti sa svojim saveznicima dok postoji puna transatlantska saradnja za dijalog", poručila je fon Kramon.

Može se primetiti koliko je situacija očajna i koliko privremene vlasti u Prištini ne žele da imaju bilo kakav razgovor ili dogovor kada je to primetila čak i Viola fon Kramon koja je otvoreno radila za njih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading