SRPSKA LISTA: Priština nastavlja progon predstavnika Srba koje ne može da kontroliše
Foto: Printscreen/Youtube

"Zarad istine naglašavamo da na osnovu informacija kojima raspolažemo zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Oni su naglasili da Radoičić nema nikakve poslovne veze u ovoj opštini, niti vikendice ni bilo kakve nepokretnosti, šta više, kako navode,  Radoičić nikada nije bio u opštini Štrpce.

"Ipak, istina i činjenice ne vrede ništa kada su u pitanju sudski procesi kosovskih institucija pokrenuti protiv Srba, za šta postoje stotine primera. Pravilo po kome svuda u svetu postoji obaveza da tužilaštvo dokazuje krivicu nekog lica, na Kosovu i Metohiji za Srbe ne važi, mi moramo da dokazujemo svoju nevinost", saopštili su.

Predstavnici Srpske liste podsećaju da ovo nije prvi put da se na prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju neke tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih, kako navode, koji su spremni da stanu u odbranu slobode našeg naroda na ovim prostorima.

"Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnosti kosovskih institucija da sa političke scena uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo mi razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod. Pozivamo građane da ostanu suzdržani, da ne nasedaju na provokacije i da nastave da zajedno sa Srpskom listom i našom državom Srbijom brane pravo na opstanak na ovim prostorima iako su izazovi pred nama veliki i brojni, što nas ne sme uplašiti i pokolebati", naglasili su iz Srpske liste.

Kosovska policija potvrdila je danas da se potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, nakon što je pokušao da uđe na KiM preko administrativnog prelaza Brnjak, vratio u centralnu Srbiju, preneli su prištinski mediji.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading