RAM BUJA: Treba razmeniti teritorije sa Srbijom!
Foto: Printscreen

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Ram Buja rekao je da se zalaže za razmenu teritorija sa Srbijom, umesto formiranja Zajednice srpskih opština, prenosi Ljajmi.

On je rekao da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa trebalo da se priključe Kosovu, a sever Kosova Srbiji.

Rama kandiduje Pacolija za predsednika Albanije - Alo.rs

"Ako tri opštine na severu imaju izvršna ovlašćenja, nikada neće ostaviti Kosovo na miru.Mogućnost njihove fizičke veze sa Srbijom je velika nevolja. Tako, Čaglavica, Gračanica i  drugi ne predstavljaju opasnost. ", rekao je Buja u emisiji "Kontekst" na ATV.

Nestalo 1.500 leševa koji bi dokazali zločine OVK! - Alo.rs

Naveo je da je 2001. godine pokrenuo pitanje razmene teritorija, a da je o tome razgovarao i sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

"Ja sam, umesto ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, za razmenu teritorija, tako da se preševska dolina priključi Kosovu, a sever Kosova Srbiji", rekao je Buja koji je bivši ministar obrazovanja, nauke i tehnike.

Komentari (3)

Loading
Srpkinja

26.01.2022 12:57

Sve je to srpsko gospodine! Ne Sever, nego celo Kosovo i Metohija kao i Presevska dolina su Srpski. Zapamtite nemamo mi sta da menjamo kada je sve nase. Vi sanjajte!

Miodrag iz Peći

27.01.2022 11:13

Kao ne znaš kako se desilo da čisto srpski Ibarski Kolšin koji nikada nije bio ni turski ni albanski bude menjan za uvek turski i albanski Preševo i Bukanovac. Sve je urađeno zbog Hidro sistema Ibar Lepenac i Jezera Gazivode. Sve kombinacije o razmeni padaju u vodu jer tzv. Republika Kosovo zavisi od jezera jer se vodom za piće snadbeva Priština, navodnjava čitava Kosovska Dolina i hlade TMT Obilić. Samo ako Srbija izgradi prevodnicu na reci Ibar kod Ribarića skrenuti reku Ibar i kanalom Ibar-Raška-Ibar praktički isuši Jezero Gazivode Srbija će sa tim adutom u rukama primorati tzv. R. Kosovo na veću kooperativnost. Ovako, oni će dobiti Prešvo, Bujanovac i čak Medveđu a mi dobiti severno od reke Ibar bez Jezera Gazivode.

Tomislav

27.01.2022 17:10

Nenormalan čovek..da menjamo svoju za svoju teritiriju..!!!!