Počela izgradnja moderne fiskulturne sale u novosadskoj Gimnaziji „Laza Kostić“
Foto: Printscreen/Foto: vojvodina.gov.rs

Projekat vredan 694 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Predviđena je izgradnja objekta fiskulturne sale, neto površine 1.802 kvadratna metra u kompleksu škole, sa terenom za rukomet, košarku i odbojku. Reč je o gimnaziji osnovanoj 1996. godine koja nema fiskulturnu salu. Planirano je i opremanje novoizgrađenog objekta, učionica i svlačionica. U planu je i rekonstrukcija postojeće saobraćajnice koja bi omogućila pristup vatrogasnim vozilima, izgradnja pešačke staze i dodatnih parking mesta.

„Vidimo da radovi na izgradnji fiskulturne sale, koji su počeli pre svega nekoliko nedelja ovde na Telepu, u dvorištu Gimnazije ′Laza Kostić′, veoma dobro protiču. Zajedničkim novcem Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada gradimo školsku salu sa karakteristikama sportske, i u arhitektonskom i u svakom drugom smislu“, rekao je predsednik Mirović i dodao da je hala projektovana i po standardima za rukomet, odbojku i košarku.

To će, prema Mirovićevim rečima, puno značiti pre svega za učenike i nastavnike Gimnazije, ali i za širu zajednicu na Telepu, jer će ovde biti i rekreativaca i dece koja treniraju razne sportove.

„Pokrajinska vlada gradi i školske sale u Novom Kneževcu, Mačvanskoj Mitrovici, opštini Kovačica, a završavamo i rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu. Ulažemo u sportsku i školsku infrastrukturu i to je nešto što ćemo sigurno nastaviti i u narednom periodu“, naglasio je Mirović.

Predsednik je podsetio na to da Pokrajinska vlada sa Gradom Novim Sadom  realizuje nemali broj projekata, te da će nastaviti da podržava  realizaciju važnih investicija i u budućnosti.

„Gimnazija ′Laza Kostić′ je najmlađa gimnazija u Novom Sadu. Obilazimo radove koji su počeli prvih dana septembra na fiskulturnoj sali i pratećim objektima. Drago mi je što posle 27 godina Gimnazija dobija salu“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Prema njegovim rečima, izuzetno je važno da se ulaže u obrazovni sistem, kako u gradnju, tako i u rekonstrukciju objekata, da bi učenici imali kvalitetnije školovanje.

Gradonačelnik je podsetio na to da je u julskom nevremenu oštećen deo krova Gimnazije i da je izdvojeno gotovo 18 miliona dinara za sanaciju tako da su đaci na vreme mogli da krenu u školu.

„Siguran sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedničkim snagama ulažemo u razvoj Novog Sada kako bismo dodatno poboljšali kvalitet života svih naših sugrađana“, naglasio je Đurić.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading