VOZIO SA 3,10 PROMILA ALKOHOLA Vozači oprez! Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju
Shutterstock

Tokom protekla tri dana akcije pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, saobraćajna policija kontrolisala je 33.739 vozila, a otkriven je ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja.

Najveći broj učesnika u saobraćaju, ukupno 5.292, sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.066 vozača, odnosno putnika, stoji u saopštenju MUP-a.

Tokom trajanja akcije, alkotestirano je 28.376 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 848 vozača. Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama, jer je upravljao vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a u službenim prostorijama zadržano je i 27 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U petak, 30. septembra, u Somboru, iz saobraćaja je isključen četrdesetsedmogodišnji vozač pežoa, koji je, u 16.28 časova, zatečen da upravlja putničkim vozilom sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. Navedeni vozač zadržan je u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu, 952, dok je na teritoriji Policijse uprave u Čačku otkriveno 884, a na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd 846 prekršaja, navodi se u obaveštenju MUP-a.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading