ČEKANJA NA GRANICAMA SVE DUŽA Na Horgošu i do 5 sati za ulazak u zemlju
Foto: Printscreen

Sve su veće gužve na graničnim prelazima, kao i na administrativnom prelazu na KiM, a zastoja ima i na naplatnim rampama, ovog vikenda kada je tradicionalna smena u turističkoj sezoni.

Na graničnom prelazu Horgoš zadržavanja su višesatna i duža u odnosu na prepodnevne sate kako na izlasku iz Srbije tako i na ulasku u zemlju.Za izlazak se čeka preko tri sata, dok je za ulazak u Srbiju potrebno preko pet sati. Obe međuzone su popunjene, a putnici kažu da je veoma naporno čekati satima na ovako visokim temperaturama.

Granična policija i carinici trude se da u što kraćem roku propuste što više putnika preko graničnog prelaza. Podsećaju da su putnicima na raspolaganju i alternativni prelazi sa Mađarskom, ali je situacija gotovo na svim prelazima slična.

Inače, svi punktovi za prelazak putnika rade punim kapacitetom u oba smera.
Pretpostavlja se da će, zbog letovanja i godišnjih odmora, slična situacija na granici biti i tokom narednih dana.

ČEKANJA NA GRANICAMA SVE DUŽA Na Horgošu i do 5 sati za ulazak u zemlju

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

 

Zbog smene turista ovog vikenda saobraćaj je dodatno pojačan na autoputevima ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, ali sada i u suprotnom smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, pa su na graničnim prelazima zadržavanja do dva sata, a na naplatnim stanicama kod Subotice i Stare Pazove povremeno se prolazi usporeno, saopštio je AMSS.

Veliki broj vozila očekuje se i na autoputu Miloš Veliki zbog toga povremeno može biti usporenog prolaska i na naplatnoj rampi kod Preljine.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije" na naplatnoj stanici Preljina - zadržavanja su oko 30 minuta, a na Staroj Pazovi oko 15 minuta.

I na administrativnom prelazu Merdare stvaraju se velike gužve, a zadržavanja su i do tri sata. Kako prenosi Kosovo onlajn, gužve su zbog dolaska brojnih putnika Na Kosovo, a Merdare je prelaz koji najčešć koriste i turisti koji su na letovanje krenuli u Albaniju.

Letnje gužve su i kod suseda , pa je tako početak letnjeg raspusta u školama u nemačkim pokrajinama Bavarska i Baden Virtenberg izazvao haos na tranzitnim rutama kroz Austriju.

Austrijski automoto klub OeAMTC saopštio je da je na putu od Minhena do slovenačke granice kod tunela Karavanki, dugom oko 340 kilometara, kolona duga ukupno 60 kilometara!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading