MORALI SMO DA PREKINEMO TRADICIJU Šolc otvoreno pričao o ratu u Ukrajini i posledicama koje zbog toga ima Nemačka
Alo! Ilustracija /J.V.

Šolc je ovo izjavio na letnjoj konferenciji za novinare koja je postala godišnja tradicija za vreme njegove prethodnice Angele Merkel, prenosi Dojče vele.

On je saopštio da je Nemačka prekinula tradiciju da ne isporučuje oružje u zone sukoba time što ga sada šalje Ukrajini kako bi joj pomogla u borbi protiv ruskih invazionih snaga.

RAT UŽIVO, DAN 169. DNR: Zustavljeno curenje amonijaka iz granatirane pivare, Dvoje poginulih u napadima na Dnjepropetrovsk

"Nastavićemo to da radimo i u narednom periodu", rekao je Šolc.

Šolc je zaoštrio raniju izjavu da ruska invazija predstavlja istorijsku prekretnicu, rekavši da se akcije Moskve vraćaju na političke koncepte agresivnog teritorijalnog osvajanja iz 19. veka.

"Mi u EU odgovaramo na rusku agresiju sa mnogo jedinstva i solidarnosti", naglasio je Šolc, prenosi Rojters.

On je još rekao da će biti preduzete sve mere kako bi se istražili mogući zločini u Ukrajini.

Amerika otkrila ko Rusima prodaje naoružanje - Alo.rs

Osvrćući se na domaće probleme, nemački kancelar je naveo da njegova vlada želi da olakša svim sektorima društva posledice rasta cena energenata.

"Biće još jedan paket", rekao je on, misleći na mere koje su već uvedene.

Šolc je naglasio da će vlada učiniti sve da pomogne posebno ljudima sa niskim ili srednjim primanjima da prebrode ovo teško vreme.

On je izjavio i da ne očekuje socijalne nemire u Nemačkoj zbog visokih cena energenata, dodajući da će država to sprečiti socijalnim programima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
zora

11.08.2022 13:23

Ako je to za vas izazov sta vam je bilo ucestvovanje u bombardovanju Srbije? Sta vam je bila cinjenica da ste pristupili organizaciji koja je demonstrirala silu na drzavu koja im nije objavila rat niti u bilo kom pogledu bila pretnja? Sta vam je predstavljalo bacanje bombi bez icijeg odobrenja sem Alericke odlike da oni diriguju svetom i da sve mogu? I vi cete jednom morati da odgovarate za demonstraciju sile, razaranje jedne drzave i ubistva civila. Prestanite da isigravate nevinasce kad svi znamo vase teznje da vladate ekonomski i dobijete ono sto niste u drugom ratu.

Slaven

11.08.2022 14:20

Stampace pare po ugledu.na brata preko.bare!!

Goran

11.08.2022 14:24

Da li si ti glup ili neupucen, ali "tradiciju" ste pogazili bombardovanjem Srbije 1999-te godine za koju je tadasnji ministar inostranih poslova "zelenih" Joska Fiser (inace prvi osnivac zelenih partija u evropi i pravi naslednik i sledbenik Hitlerove stranke i agende fasizma i nacizma) najvise navijao da za to. Od tada pocinje ekspanzija fasizma, nacizma i otvorena podrska svih drzava i nacija koje imaju fasisticke i nacisticke partije i grupacije i koje su se borile na strani nacisticke Nemacke. Tako ste poceli da finansirate balisticke i teroristicke organizacije na Kosovu, u Bosni, Azov, Banderase, ustase u Hrvatskoj, nacisticke pokrete u Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Finskoj, Italiji... i sve su one pod okriljem "ZELENIH STRANKI I ORGANIZACIJA" Ako si ti glup i ne upucen, narod Srbije, Rusija, Kina, i veliki broj suverenih drzava zna vasu istoriju.