DA KOKIĆI DOBIJU SVOJU KUĆU Desetoro mališana ostalo bez majke, a sada im možemo pomoći u teškoj borbi (VIDEO)
Foto: Printscreen RTRS


Ipak, zahvaljujući humanosti ljudi i predstavnika opštinskih i republičkih institucija, dobili su privremeni smeštaj i hranu. Ima naznaka da bi deca konačno mogla ući u svoj dom do kraja leta.

Lokalna uprava je obezbedila deci privremeni krov nad glavom i najpotrebniju ishranu. Osim oca Želje Grujića, koji ne bira posao samo da bi se deca prehranila i oblačila, pomoć često stiže od privrednika iz Broda, Dervente, Srpca, Gradiške i Banjaluke. Nabavljen je i ogrev za jesen i zimu.

- Sve u svemu, nas odavde niko ne tera, kirija je obezbeđena, hrana i ostale potrepštine, a knjige će biti besplatne - kaže Grujić.

Iz Udruženja Četiri plus, čija je članica sve do smrti bila i njihova majka Biljana, pozivaju one koji su u mogućnosti da pomognu Kokićima u svemu, a najhitnija im je, kažu, uslovna kuća, jer ne žele da se razdvajaju.

- Pozivam sve ljude dobre volje da se odazovu i da rešimo ovo pitanje. Nikad ne možemo pomoći toj porodici koja je izgubila ono najsvetije u životu, ali možemo koliko-toliko da ublažimo bol - ističe Dragoljub Ivanović, predsednik ovog udruženja.

Do sada je na poziv opštine za nabavku kuće uplaćeno oko 40.000 KM, otprilike polovina neophodnih sredstava koliko košta uslovna kuća od 250 kvadrata, smeštena u centru grada, blizu osnovne škole.

- Brodski privrednici i odbornici dali su priloge za kupovinu kuće. Najznačajniji prilog, odnosno najveća uplatadošla je od predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović - rekao je predsednik SO Brod Aleksandar Kruškonjić, izrazivši zahvalnost svima koji su pokazali humanost i pomogli porodici Kokić.

Odustalo se od gradnje kuće zbog bojazni da neće biti završena pre školske godine i zime. Zato je, kažu, jedino ispravno rešenje kupovina stambenog prostora sa grejanjem.

- Ako bi se išlo ovim intenzitetom i ako bi se ostvarila obećanja koja do sada imamo, verujem da objekat biti kupljen do kraja leta - kaže Kruškonjić.

Predstavnici opštine pozivaju sve na humanost kako bi desetoro Kokića konačno imalo uslove za dostojan život, kao i njihovi vršnjaci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading