polcija
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/b

Dado je vozio prebrzo, levom trakom, pa je proglašen krivim i osuđen.

Kako se navodi u presudi, sve se dogodilo krajem aprila oko 20 sati kada je Dado (49) iz Zagreba vozio automobil na auto-putu A1 u pravcu Karlovca.

- Tokom praćenja brzine utvrđeno je da se kretao brzinom od 179,4 km/h na deonici puta sa ograničenjem od 100 km/h, što, umanjeno za sigurnosnu granicu od 10 odsto, iznosi 161 km/h. Istovremeno se kretao levom saobraćajnom trakom, iako je desna u tom trenutku bila slobodna, odnosno nije bila zakrčena vozilima u koloni - naveo je sudija u presudi.

Međutim, Dado je na sudu sve negirao i u svoju odbranu izneo prilično neobičnu priču. Kaže da je tog dana sa prijateljem otišao na more.

- Moja drugarica je u jednom trenutku otvorila prozor na suvozačevom mestu i u auto je uleteo veliki insekt ili mala ptica, pa se jako uplašila. Veoma burno je reagovala, pokušala je da ukloni tog insekta. Pokušao sam da pređem u desnu traku sa leve, a onda me je policija zaustavila - rekao je on.

Dado tvrdi da je vozio 120, 130 na sat, ne više. A drugarica je otvorila prozor, kaže, jer joj nije bilo dobro. Na pitanje sudije za prekršaje da li je vozio po pravilima dok bubica nije uletela, vozač je odgovorio da je vozio po pravilima. Međutim, sudija je poverovala svedočenju, pa ga je ipak osudila.

Mora da plati kaznu od 550 evra i 20 evra troškova postupka. Kazna mu je smanjena jer do sada nije osuđivan, a na presudu se može uložiti žalba.

(Danica.hr)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading