Ljudi podivljali zbog masivnog jajeta za koje je utvrđano da u svojoj unutrašnjojsti ne sadrži samo žumance i belance već i ovo!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Budući da je prirodni proces koji se dešava kod životinja, stvaranje jaja podložno je nekim prilično čudnim improvizacijama. „ Žele-jaja “ sa mekanom ljuskom, ili ponekad jaja bez ljuski, mogu iskočiti kada ishrana kokoši sadrži malo kalcijuma. Osim što je pomalo otkačeno, to ne utiče na kvalitet jaja kao međuobrok, ali ako se u njemu nalazi embrion u razvoju, stvari mogu postati neugodne.

Dupli žumanjci su još jedna popularna neobičnost jajeta, za koju se navodi da se javlja u približno jednom od svakih 1.000 kokošjih jaja. 

Nedavni video na TikTok-u otkrio je urlajućim ovacijama još jednu čudnu stvar koja se može dogoditi sa jajima, dok je jedan korisnik snimio video-snimak MASIVNOG jajeta koji je izbacila njihova kokoška. Jaje je težilo 150 grama i bilo je veličine oko 8 centimetara. To je otprilike tri puta teže od vašeg prosečnog pilećeg jajeta.

Izuzetno, kada tiktokeru puknu jaje, a unutra je DRUGO JAJE . Kinder iznenađenje, zaista. Iako prilično otkačena i doduše retka, ovakva vrsta jajeta nije nečuvena, a objašnjenje kako će se dogoditi nateraće vas da još jednom razmišljate o toj pojavi.

Naša kokoš je krenula jedno jaje da izbaci i otišla da izgura tu "bebu", samo da bi je kontra-peristaltička kontrakcija ponovo usisala. Ovo potpuno oblikovano jaje je potom gurnuto u gnjecavu masu jednog koji se razvija, koji je uspeo da ga uokviri. Kao što pokazuje TikTok video, spoljno jaje je i dalje uspelo da uradi prilično dobar posao u stvaranju hranljivih žumanca i albumina. „Ali šta je s DRUGIM jajetom ?!“ .

Razumljivo je da bi unutrašnje jaje bilo prilično standardno (ako ne i malo staro) s obzirom na to da je bilo spremno za ispadanje iz kokoške dok se jaje broj dva još uvek razvijalo. Bez obzira da li je pametno jesti ova jaja ili ne, pravni tim vam to ne savetuje.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading