AMERIČKI BEZDLAKI TERIJER Znatiželjan, inteligentan i živahan
Foto: Shutterstock

Pre gotovo tri godine u Njujorku na čuvenoj izložbi pasa koju organizuje Vestminstersko kinološko društvo, prvi put se takmičio američki bezdlaki terijer, piše sajt petmagazine.rs.

Tako je potvrđeno da je ovaj neobični pas zvanično priznat kao rasa.

Preci ove rase uzgajani su za lov na pacove i druge glodare, pa je ova pasmina i danas poznata po velikoj agilnosti, brzini i odličnim rezultatima u lovu i na agiliti poligonima.

Energičan je, mišićav, znatiželjan i inteligentan pas koji je uvek na oprezu. Spada u manje do srednje pasmine, sa životnim vekom od 14 do 16 godina.

Idealni su za osobe koje pate od alergija, ali su im oni sami veoma skloni, naročito na travu i korenje.

Gotovo sigurno će juriti manje životinje zbog urođenog instinkta lovca, a uživaju i da kopaju zemlju. Lavežom će uvek upozoriti ako se domu približavaju ljudi ili ako ga uznemire zvuk ili galama.

Obožava članove porodice, ali zna da bude i teritorijalan, pa bi na ovu osobinu trebalo obratiti pažnju dok je štene. S decom se lepo slaže ako je uz njih od rođenja.

Nisu dobri plivači. Nagrada i strpljenje najbolji su načini treninga, jer ne reaguju na kaznu.

Preporučuje se jedna duža ili dve kraće šetnje tokom dana, i mnogo igre. Tokom sunčanih dana mažite ga kremom za sunčanje, a jedanput do dvaput nedeljno preporučuje se i kupanje blagim šamponom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading