KORISTE SVAKU PRILIKU ZA PROPAGANDU Mehmeti zatražio podršku Francuske za članstvo lažne države Kosovo u Interpolu
Facebook

U saopštenju iz Kosovske policije se navodi da je delegacija učestvovala na prestižnom sajmu „MILIPOL“ sa ciljem unapređenja relevantnih institucionalnih kapaciteta u pogledu tehnoloških dostignuća u oblasti bezbednosti.

 Dodaje se da je delagacija održala nekoliko važnih sastanaka, kao i da je generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti imao poseban sastanak sa direktorom Nacionalne policije Francuske, Žeromom Leonetom i drugim predstavnicima.

Tema sastanka je bila i podrška Francuske u različitim procesima uključujući i članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama Interpol i Europol, radi jačanja zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala i povećanja bezbednosti na Kosovu, u regionu i šire.

Mehmeti je istakao da je Kosovska policija dokazan i pouzdan partner Francuske i da je saradnja između policije i relevantnih institucija u toj zemlji odlična. Na sastanku je naglašeno da je cilj Kosova da bude faktor stabilnosti u regionu i šire i da će rezultati postignuti u borbi protiv kriminala, kroz pojačanu saradnju, biti veći.

Naglašava se da je ponovo potvrđena volja Francuske da nastavi i ojača saradnju sa policijom Kosova u oblasti bezbednosti kroz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i jačanje institucionalnih kapaciteta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading