MONSTRUOZNO Srđan Lalić opisao kako je Marko Miljković Mesar ubio vlasnika Pink taksija: ''Ašovom po vratu, pa nožem po stomaku!''
Foto: Alo ilustracija M.J.

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem svedoka okrivljenog Srđana Lalića nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se tereti za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem. 

PREDSEDNIK VUČIĆ BIO META KLANA, ZVICER I ANB UMEŠANI U POKUŠAJ PREVRATA Jezivo svedočenje Lalića, spremane i mine za terorističke akcije

Nakon što je sudija Vinka Beraha Nikićević pozvala Lalića da izađe za govornicu, za reč se javio optuženi Nebojša Janković. On je počeo s pitanjima o finansiranju klana, na šta mu je Lalić odgovorio da je novac stajao kod Veljka i Marka.

''To je novac od trgovine drogom od Zvicera. Znam da su se kuckali i da je bio i neki problem između njih oko novca'', rekao je Lalić.

Svedok okrivljeni je Jankovića optužio da je u Španiji kamionom prevozio drogu za kavački klan, a potom i da je namamio Miljkovićevog kuma Mirka Kojića, koji se zvanično vodi kao nestao. 
Lalić je potom ispričao da su Kojiću pritrčali kao policajci na parkingu u Radničkoj ulici i oteli ga. Kao motiv naveo je „finansije“.

''Ne znam, ali sam sumnjao da si želeo da imaš neku finansijsku korist. Miljković je rekao da on zna dosta, da je pomogao i oko ubistva na šinama i svega'', rekao ja Lalić, a potom izrazio sumnju da su Janković, Mesar i Kojić  učestvovali u ubistvima vlasnika Pink taksija. 

''Za Miljkovića sam siguran. Opisao mi je kako ga je udario ašovom po vratu i potom, da bi bio siguran, nekoliko puta ubo lovačkim nožem u stomak, a onda zakopao. Rekao je da se debeli uplašio, a ja mislim da je Debeli bio Kojić '',  rekao je Lalić.

Lalić je pričao i o ubistvu Gorana Veličkovića, planiranju likvidacije Veljka Banovića, saradnika Luke Bojovića, ali i o likvidaciji Damira Hodžića i Adisa Spahića u Crnoj Gori. Na konstataciju Lalića da su većinu stvari radili bez novca, sudiju je zanimalo koji im je onda bio interes.

''Rat klanova, da čistimo škaljarski klan i da na kraju zarađujemo i više novca'', istakao je Lalić.

Mesar hteo još malo da priča

Na početku suđenja Marko Miljković Mesar podigao je ruku s optuženičke klupe u nameri da mu se omogući da postavi pitanje svedoku okrivljenom Srđanu Laliću. Nakon što je to konstatovala, sudija je prokomentarisala „dosta je bilo“, verovatno aludirajući na to da je Mesar skoro četiri ročišta ispitivao Lalića!

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading