PRONAĐENE JOŠ 3 ŽRTVE! Širi se optužnica klanu Velje Nevolje!
Printskrin

Prema nezvaničnim informacijama pri kraju su veštačenja, ali i prikupljanje materijalnih tragova za još najmanje dva ubistva!

U ovom trenutku Belivuk i Miljković i 29 članova njihove grupe optuženi su za pet likvidacija. Reč je o Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću, Milanu Ljepoji, Lazaru Vukićeviću i Aleksandru Gligorijeviću Pukiju.

- Dok se čeka da optužnica stane na pravnu snagu posao tužioca i policije nije završen. Napravljeni su krupni pomaci u istrazi još dva ubistva koja sada nisu obuhvaćena ovom optužnicom, a na pragu smo da rešimo i treće. To će ukupno biti osam. Ni tu nećemo stati sve dok ne rasvetlimo i poslednje krivično delo koje je počinila ta kriminalna ekipa - navodi izvor iz istrage.

U ovom trenutku u nimalo lakom poslu trojici tužilaca i policiji koji rade na najznačajnijem predmetu u Evropi (ubistva su se dešavala ne samo u našoj zemlji već i u regionu) direktno pomažu i najmanje dvojica optuženih. Mogu da se nadaju povlašćenijem položaju tokom predstojećeg sudskog postupka i da postanu svedoci-saradnici ili svedoci-okrivljeni ukoliko su direktno okrvavili ruke.

Foto: Printscreen TV Pink

 

- Iz njihovih iskaza jasno je da su Belivuk i Miljković, ne samo što su naređivali zločine, već i direktno ubijali. Prvi je koristio sekiru, a drugi nož. Reč je o ubistvima koja su sada u optužnici. Svima je poznato da su komadali žrtve i mleli ih kako bi na taj način uklonili svaki trag. Industrijsku mašinu za mlevenje mesa prali su jakim hemijskim sredstvima, ali smo na njenim sastavcima ipak uspeli da pronađemo biološke tragove žrtava - dodaje izvor iz istrage.

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović juče je objasnio tok procedure nakon podizanja optužnice koja je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na razmatranje i donošenje odluke o potvrđivanju.

Rok za odgovor na optužnicu je prema njegovim rečima osam dana od dana prijema. Posle isteka roka za odgovore sud u roku od 15 dana pristupa preispitivanju optužnice u sadržinskom smislu odnosno utvrđuje da li na osnovu svih predloženih dokaza proizilazi opravdana sumnja da su optuženi izvršili krivična dela.

Printscreen

 

- Ako tada sud ustanovi da je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice naložiće da se istraga dopuni. Ako utvrdi da postoji opravdana sumnja da su optuženi izvršili krivična dela za koja se terete, sud će doneti rešenje o potvrđivanju optužnice i dostaviće ga okrivljenima i njihovim braniocima, koji imaju pravo da ulože žalbu u roku od tri dana od prijema rešenja. U ovom slučaju o žalbama će biti nadležan da odlučuje Apelacioni sud u Beogradu - navodi predsednik UST.

Stefanović takođe kaže da u optužnici može biti stavljen predlog da se prema okrivljenom odredi odnosno produži ili ukine pritvor o kom predlogu sud odlučuje u roku od 48 sati.

U ovom slučaju je stavljen predlog za produženje pritvora Belivuku i ostalima, a odluka suda se očekuje u ponedeljak jer im tada ističe pritvor.

 

Komentari (0)

Loading