PONOVO SU PALI: Srpski dileri na udaru španske policije, proizvodili drogu na tajnim mestima
Španska policija

Osim toga, njima se na teret stavljaju zločini protiv javnog zdravlja i krađa struje.

- Policija je uhapsila dva člana kriminalne grupe koja je u dve kuće u naseljima Kokentaina i Molina de Segura napravila veštačke laboratorije za uzgoj marihuane. U kućama su imali čak i složene sisteme za elektrosku kontrolu temperature i vlažnosti - saopštila je španska policija, a prenosi portal Larazon.

Istraga je, kako navode, počela u februaru kada je Civilna garda dobila saznanja da se vila u Kokentaini koristi za uzgajanje kanabisa. - Policija je utvrdila da se laboratorija nalazi u podrumu, a da se u toj kući pojavljuju dve osobe koje su iznajmile rent-a-kar vozilo. Uskoro su shvatili da ista takva kuća postoji i u Molina de Seguri - navode mediji:

- Oni su čak imali i vozilo, takozvanog "čistača" koje je išlo uvek ispred njih i upozoravalo ih na policijske patrole. Ova grupa imala je jasno formiranu hijerarhiju gde je svaki član imao svoja zaduženja. Pretpostavlja se da su imali velike novčane fondove, pošto je iznajljivanje samo ove dve kuće koštalo više od 30.000 evra godišnje, a taj iznos su vlasnicma isplatili odjednom.

Dvojica Srba uhapšena su u Kokentaini

- U vilama je pronađeno 2.054 biljkaka marihuane, 493 grama suvih pupoljaka, razni materijal za održavanje uzgajanja u zatvorenom i 2.400 evra u novčanicama od 50 evra - navode mediji. Naši državljani su posle saslušanja u sudu, pušteni da se brane sa slobode.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading