Dejan Lazarević
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

 

Lazarević je, kako je naveo, došao da prati suđenje iz publike.

On je u pritvoru proveo 10 meseci, a mera pritvora mu je 17. februara zamenjena merom kućnog pritvora uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu.

Pritvorenici u kućnom pritvoru imaju pravo da svakog dana šetaju dva sata, a to je Lazarević iskoristio da dođe u Specijalni sud.

Lazarević je, zajedno sa Darkom Šarićem i još 13 osoba optužen, između ostalog, za teško ubistvo.

Tužilaštvo Lazarevića tereti da je bio glavni pomagač Darka Šarića.

Dejan Lazarević je u žižu javnosti dospeo je 14. aprila prošle godine kada je uhapšen Darko Šarić čiji je on bio branilac, a potom pomenutog datuma uhapšen sa njim kao drugookrivljeni, odnosno, njegova "podrška".

JEZIVO! ĐAVOLJI ADVOKAT SA NANOGICOM SEO U PUBLIKU Lazarević pravo na šetnju iskoristio da gleda Belivuka

Foto: Alo/ilustracija

 

Kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo u naredbi o proširenju istrage Dejan Lazarević je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe neposredno ili koristeći kriptovane telefone sa aplikacijom Skaj nakon odlaganja manifestacije na Drini na kojoj je od strane organizatora i pripadnika organizovane kriminalne grupe planirao i učestvovao u organizaciji kako da ubiju Nebojšu Joksovića sa organizatorom Darkom Šarićem dogovorio da se Joksović ubije na teritoriji Beograda, kao i da se u vozilo oštećenog Gorana.

Postupajući po dobijenim nalozima od strane okrivljenog Darka Šarića radi lišenja života, odnosno, ubistva, Joksovića pronašao je plaćenog ubicu koji se na Skaju potpisivao kao Alen.

Njemu je prenosio poruke od Darka Šarića, potom lično je vršio opservaciju kretanja i dnevne rutine Joksovića i njegovog obezbeđenja sa ciljem da nađe najbolje mesto sa koga bi Alen ubio Joksovića kao i što je za ubistvo Joksovića pronašao i obezbedio stanove za skrivanje neposrednog izvršioca pre i nakon izvršenja krivičnog dela, odnosno, vršio je sva plaćanja.

Inače, Nebojša Joksović je svedok saradnik u sudskim postupcima protiv Šarića za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, a bombu su postavili ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svedok u procesu Šarić, a to delo su uradili sa ciljem da diskredituju Joskovića kao svedoka saradnika, odnosno da ga "svale" upravo na njega.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading