MILAN NIJE ŽALIO SVOJ ŽIVOT DA BI POMOGAO DRUGU IZ DETINJSTVA Tuga na sahrani dečaka koji se utopio na Adi Ciganliji
Alo/JKP pogrebne usluge

Tinejžer Milan S. koji nije žalio svoj život da bi pomogao drugu iz detinjstva Stefanu Č. i skočio u utorak u Savsko jezero da bi ga spasao, biće sahranjen u narednih sat vremena na beogradskom groblju Orlovača.

Dečaci su se zajedno udavili u nemogućnosti da isplivaju. 

Mladog heroja koji je pokazao kako se živi i umire za druga i prijatelja, osim njegove porodice i familije žale i Stefanovi najmiliji sa prijateljima, pa je više hiljada ljudi došlo na Orlovaču da ga isprati. Školski drugari tinejdžera iz Saobraćajno tehničke škole u Zemunu došli su sa profesorima na groblje i jecaju svi do jednog.

- Dragi Milane u ovo zlo proleće stigla je strasna vest. Još mi je u svesti tvoj smeh jer si se sa drugarima radovao kraju školske godine. Žrtvovao si se za druga. Bio si poštena i čista duša. Pamtićemo te kao momka koji je bio jednostavan i zadovoljan onim što je imao. Razumevao si suštinu života, iako si stasavao u ludom vremenu i odolevao si izazovima pred kojima je mnogo njih pokleklo. Bio si skroman i hteo da postaneš lakirer i da radiš sa ocem. Nisi sebe postavljao iznad drugih. Potrčao si drugome upomoć, iako mnogi od nas ne bi to uradili dok se ne preračunaju. Bio si dobar i imao si na koga biti, to smo shvatili kad je tvoj otac u ogromnom bolu rekao da bi isto učinio i on što i Milan. Ponosni smo na tebe, slava ti i hvala - rekao je u potresnom govoru Milanov profesor.

Razredni starešina dečakovog odeljenja pročitala je takođe u kapeli pismo drugara koji su se potpisali kao L 21, a kazali su da će večno ostati u njihovim srcima kao odani drug koji je svima pomogao uvek i bez reči, piše Republika.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading