DEČAK UBICA SA VRAČARA SEJAO SMRT KAO SPECIJALAC SA 10 METARA UDALJENOSTI Evo šta se navodi u nalazu veštaka - balističara!
Foto: Printscreen/Foto: Alo.rs

Balističari koji se bave istragom zločina u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar koji je počinio učenik sedmog razreda K. K. (13), pre tačno mesec dana, došli su do zaključka da je dečak bio obučen da ubija kao vrhunski specijalac.

Do šokantnih podataka došlo se preciznim merenjem i razotkrivanjem uglova pod kojima je maloletni ubica rešetao decu i ispalio smrtonosne hice u devetoro drugara i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a ranio nastavnicu istorije Tatjanu S. i još petoro dece.

- Dečak je iz donjeg rakursa pucao u čuvara, koji je stajao ispred ili sedeo ispred njega. To se i dalje veštači, ali, u svakom slučaju, mnogo je teško pogoditi metu iz tog položaja. I najboljima može da se omakne i da promaše, a K. je posle čuvara Vlahovića upucao i tri devojčice, tu na hodniku i to s razdaljine ne manje od devet metara, a moguće i do 12 metara. Pucao je i bio izuzetno precizan. Nije ga poremetila ni vriska dece u učionici, a ni ruka mu nije zaigrala budući da je profesionalno pucao u serijama - objasnio je izvor iz istrage za Republiku.

DEČAK UBICA SA VRAČARA SEJAO SMRT KAO SPECIJALAC SA 10 METARA UDALJENOSTI Evo šta se navodi u nalazu veštaka - balističara!

Foto: Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Ovim je potvrđeno i pisanje Republika da je K.K. vežbao gađanje uz oca V.K., koji je takođe u pritvoru zbog sumnje da je omogućio sinu da koristi oružje jer ga nije držao pod ključem, kao i da je dečaka, protivno zakonu, vodio u streljanu i da trenira ersoft. Stručnjaci za oružje saglasni su da je dečak-ubica obučavan profesionalno.

- On nije mogao steći iskustvo nakon tri posete streljani da s takvom preciznošću ubija drugove, kao što je to učinio - rekla je Ana Simonović, stručnjak za oružje.

Kako je precizirala Simonovićeva, koja ima sertifikate za rukovanje gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dečak je prošao obuku, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao ersoft, odnosno vojnotaktičku simulaciju, a to je koristio za svrhe ovog zločina.

- Otac je dečaka vodio na treninge ersofta i zajedno su vežbali "antistres igru današnjice" - istakla je Simonovićeva.

Objašnjenja radi, treninzi ersofta, baš kao što je to slučaj i s pejntbolom aktivnostima, podrazumevaju simulaciju borbi s autentičnim oružjem i vojnom taktikom. Na treninzima se koriste pištolji i puške koji su izvrsna replika pravog oružja, a napunjeni su kuglicama veličine 6 mm, koje se prave od plastike.

Osim oca, koji je zvanično osumnjičen u istrazi zločina, i majka dečaka M. K. je saslušavana u vezi sa sumnjom da je zanemarivala dete i zlostavljala ga. Ona je ove navode negirala i predložila sudu da ispita sinovljeve predavače, a pre svih, psihologa i pedagoga zaposlenih u školi.

Na mestu zločina, tačno mesec dana od masakra posle kojeg je ostalo više od pola praznih mesta u razredu VII/2 i otvorene rane koje bole Srbiju zbog prerano ugašenih života dece, a hodnik bez osmeha divnog čika Dragana, koji je svima bio prijatelj, juče je vladala tišina. U miru, tiho, više učenika "krvave škole", uglavnom u pratnji roditelja, dolazili su u toku prepodneva da zapale sveće i pomole se za ubijenu decu, u nadi da su našla mir na boljem mestu.

I stariji sugrađani uplakanih lica obilazili su oko škole i čitali potresne poruke, koje su ostavljane u znak saosećanja i kao svojevrsno obećanje da žrtve pomahnitalog dečaka neće otići u zaborav.

Stihovi posvećeni deci lede krv u žilama kao svedočenje o užasu koji je potresao Beograd, a onda i Srbiju i čitav svet.

- Spavajte, anđeli. Na planeti je mrak, probudićemo vas kad nađemo prekidač za svetlost i zrak - piše na jednom od pisama.

Porodice i prijatelji ubijene dece juče su na Zadušnice izlazili na njihove humke, gde su palili sveće i ostavljali sveže cveće.

kecamanović

Printscreen

 

Otac dečaka-ubice cimer u ćeliji s hirurgom-nasilnikom

V. K., otac dečaka ubice, nalazi se u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu. S njim ćeliju deli i Nikola Ostojić, nasilni hirurg s VMA, koji je ženi I. O., zaposlenoj u Ministarstvu odbrane, inače majci njegovo troje dece, slomio vilicu i krvnički je tukao više puta, saznaje Srpski telegraf.

- Doktori su cimeri i jadaju se jedan drugom. Imaju još dva cimera u ćeliji i obojica su prilično mirna i povučena, s tim da K.K. mnogo teže podnosi pritvor, što je i logično imajući u vidu težinu dela koje je njegov sin počinio - objasnio je naš sagovornik.

Inače, Ostojić se tereti da je od početka januara do početka februara suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima, u nameri da je teško povredi. Takođe, sumnja se da ju je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je. Njemu je poslednji put početkom maja produžen pritvor i delimično je priznao delo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading