NALOŽENA OBDUKCIJA UBIJENOG NIŠLIJE Ubodna rana otkriva tajnu smrti u suterenu?
Foto: Alo/Dejan Briza/Alo/Shutterstock

-Više javno tužilaštvo je u saradnji sa PU Niš izvršilo uviđaj i naložilo zadržavanje okrivljenog M.G. i okrivljenog M.M. obojice iz Niša, koji se sumnjiče da su dana 1.marta 2023. godine, u Nišu, u Ulici Nikole Kopernika izvršili krivično delo ubistvo oštećenog A.D. iz Niša. Naložena je obdukcija tela pokojnog, a okrivljene će u zakonskom roku saslušati zamenik Višeg javnog tužioca u Nišu, saopšteno je iz VJT Niš.

Kako su mediji pisali, policiju je sinoć oko 23.30 časova alarmirala Hitna pomoć nakon što je u suturenu kuće u Ulici Nikole Kopernika, gde su otac i sin živeli u iznajmljenom stanu sa kumom, pronađeno beživotno telo sa krvavom ranom na grudima. Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", otac i sin su navodno pokušali da predstave da se kum sam ubo nožem, ali je policija po dolasku na lice mesta posumnjala u priču o samopovređivanju na osnovu uočenih tragova.

Odložen glavni pretres: Šta ako zastari predmet protiv Šarića? - Alo.rs

Naime, u suturenu je pronađen krvavi nož, kojim je, kako se sumnja, A.D. naneta fatalna povreda, ali je uočen I pokušaj brisanja krvavih tragova, što je ukazalo na sumnju u iznetu verziju nanošenja povrede koju su pokušali da predstave osumnjičeni.

-Obdukcijom će biti utvrđeno kako se prostire ubodna rana, koji su organi oštećeni, pod kojim uglom je došlo do uboda, što sve možda može i da ukaže na to da li je takvu ranu neko mogao sam sebi da nanese, ili je jednostavno uboden od strane druge osobe, kaže naš izvor.

Potresne scene na sahrani majke osmoro dece koja je nastradala u Surčinu - Alo.rs

Do zaključenja istrage nijedna se opcija ne isključuje ali prema sadašnjoj situaciji postoji osnov sumnje da iza ubistva stoje otac i sin.

Komšije ne mogu da poveruju da je G.M. mogao da učini tako nešto, jer je bio blag čovek a sa ubijenim je već dugo živeo zajedno.

-Ovde u suturenu su živeli duže od godinu dana, možda čak i dve godine, ali znam da su iz prethodnom stanu živeli zajedno. Bili su u dobrim odnosima, nikad se nije čulo ni za kakvu svađu. O G.M. mogu da kažem sve najlepše. A.D. je dosta ređe izlazio iz kuće, skoro da ga i nismo viđali. On jeste bio mlađi po godinama, ali je izgledao starije, priča za medije jedna komšinica.

Pojedine Nišlije koje žive u tom delu grada kažu da sina nisu često viđali I da nije isključeno da je on samo povremeno dolazio.

Miodrag Jocić, komšija ovih muškaraca, ispričao je za medije da je poznavao G.M. i da problema sa njim nikad nije imao.

-Komšiju poznajem, živi preko puta moje kuće. Fin je, nikad nisam imao problema sa njim, baš sam iznenađen time što se desilo. Ko je učinio i koji je razlog stvarno mi nije poznato - rekao je Jocić.

On navodi da sina nije poznavao.

- Kažu da su otac i kum tu živeli, da li jeste ili nije ne znam.. Nisam poznavao sina, oca znam jer je dolazio.. Poznajem ga ovako, živi preko puta moje kuće. Nikada nije bilo problema, uvek je ljubazan, fin čovek. Nikada nisam imao, niti ja, niti neko od nas nekih problema – priča ovaj komšija.

 Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading