ALO! OTKRIVA "Kralj Roma" mafiji menjao identitet za 50.000 evra!
foto: EPA

Pomagao krimosima da se skrivaju! Nusret Seferović (49), predsednik Veća romskih udruženja iz Hrvatske, poznat pod nadimkom „kralj Roma“, izrađivao je lažna dokumenta kriminalcima iz svih mogućih klanova na Balkanu! Sumnja se da je preko njega falš dokumenta dobio i Igor Vukotić, brat ubijenog škaljarca Jovana Vukotića, protiv kojeg je Hrvatska podigla optužnicu!

Tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Igora Vukotića, koji je, kako se sumnja, preuzeo vođstvo nad škaljarskim klanom, nakon ubistva njegovog brata Jovana. On se tereti za falsifikovanje dokumenata, koje su izdale nadležne službe Hrvatske. Vukotić je već deset godina u bekstvu, a kako se navodi, 2018. koristio je hrvatska falš dokumenta na ime Stevo Novaković.

ALO! OTKRIVA

Foto: Printscreen Youtube

 

Kako saznaje Alo!, Vukotićevo ime se povezuje sa Nusretom Seferovićem, „kraljem Roma“, koji je 2019. uhapšen kao organizator ekipe koja je nabavljala i izrađivala lažna dokumenta za najveće balkanske kriminalce.

luka bojovic

foto-epa

 

Hrvatske isprave imali i Bojović, Legija, Kalinić...

Prilikom hapšenja mnoga krupna imena srpskog i crnogorskog podzemlja kod sebe su imala lažna hrvatska dokumenta.

- Bivši vođa „zemunaca“ Luka Bojović prilikom hapšenja u Španiji imao je hrvatska dokumenta, kao i Milorad Ulemek Legija, Sretko Kalinić, Safet Kalić, Đorđe Ždrale... Darku Šariću sudilo se pred Trećim osnovnim sudom zbog sumnje da je tokom skrivanja koristio lažni hrvatski pasoš na ime Tomislav Savatović. Kako se tvrdilo, pasoš je imao od 2007, a on je tokom suđenja tvrdio da taj pasoš nikada nije video niti koristio. Međutim, na kraju postupka bio je oslobođen tih optužbi - tvrdi naš sagovornik.

 

- Nusret Seferović je sve radio za novac i nije imao nikakvog ličnog interesa da radi za bilo koji klan. U skladu s tim, on je sarađivao sa svima: „kavčanima“, „škaljarcima“, „zemuncima“, različitim kriminalnim grupama. Nabavljao je lažna dokumenta za mnoga krupna imena, a među njima su i braća Vukotić - navodi izvor blizak istrazi i dodaje detalje u vezi sa vođama „škaljaraca“:

- Igor je dugo bio u bekstvu, a jedan period je koristio dokumenta koja je izradila upravo ekipa Nusreta Seferovića. Ta dobro organizovana grupa bila je podeljena u dve manje grupe. Prva ekipa se sastojala od dvadesetak ljudi, među kojima je bilo i nekoliko policajaca. Pronalazili bi identitete hrvatskih građana koji su bili pogodni da se na njihovo ime naprave lažna dokumenta, a zatim ih prosleđivali drugoj ekipi, koji bi ta dokumenta i izrađivala - tvrdi naš sagovornik.

Kako smo ranije pisali, izrada lažnih dokumenata za balkanske krimose kod te ekipe koštala je od 10.000 do 50.000 evra.

Bačena mu bomba u dvorište vrtića

Nusret Seferović je široj javnosti postao poznat 2019. kada je uhapšen zajedno sa portparolkom karlovačke policije Senkom Staroveški, zbog sumnje da su sa tridesetak pripadnika te grupe izrađivali dokumenta za srpske i crnogorske kriminalce. Prema navodima hrvatskih medija, tri godine pre toga Seferović je bio meta bombaškog napada. Eksplozivna naprava bačena je na njegovo dvorište u kojem se nalazi nekoliko udruženja i vrtić, čiji je vlasnik.

- Nikome nismo dužni i nismo se nikome zamerili, a zasad je ovo samo vandalski čin - rekao je tada Seferović.

 

- Pasoši i dokumenta koja su pravljena kriminalcima bila su autentična, originalni hrvatski pasoši, ali sa falsifikovanim podacima - kaže izvor Alo!.

ALO! OTKRIVA

Foto: Printscreen

 

Prema rečima našeg izvora, Seferović i njegova grupa obezbedili su lažna dokumenta Jovanu Vukotiću, koji je brutalno ubijen 8. septembra u Turskoj. Jedno vreme imao je hrvatska dokumenta na ime Predrag Popović. Posle likvidacije kod njega su pronađena makedonska lažna dokumenta na ime Georgi Anadonov. Seferović je „sredio“ lažna dokumenta i šefu „škaljaraca“ Igoru Dedoviću, „kavčaninu“ Milanu Vujotiću, koji je uhapšen zbog ubistva Vukotića, „škaljarcu“ Krsti Vujiću, „kavčaninu“ Demiru Meljoviću, pripadniku barske grupe Draganu Pečurici i drugima.   

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading