posao
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Anketa koja je sprovedena u Zagrebu pokazuje kako naše komšije reaguju na strance koji dolaze da rade kod njih. Odgovori su razni, a ispitani Hrvati su otkrili i šta im najviše smeta.

Jedna gospođa je samo kratko rekla da podržava, dok je stariji gospodin imao nešto duže objašnjenje zašto ne podržava njihov rad.

- Ne, generalno ne podržavam ove migracije na globalnom nivou. Naravno da ne podržavam da naši ljudi idu u Irsku ili Nemačku ili bilo gde drugde. Ne podržavam da Nepalci dođu ovamo. Svako treba da reši svoje ekonomsko pitanje u svojoj zemlji -  rekao je on i dodao da živi u Nemačkoj.

DA LI HRVATI PODRŽAVAJU

Shutterstock

 

 

- Znam o čemu pričam, za razliku od vas koji imate 20 godina i po obrazovanju i životnom iskustvu ste manji od bilo kog Nepalca koji ovde dođe - zaključio je on.

Jedan mladić je dao pomalo neodređen odgovor.

- Pola - pola. Trebalo bi da nauče malo više o poslu taksista. Jednom sam ga čekao 15-ak minuta, a on je trebalo da dođe za minut, pa je kružio - istakao je on.

Mladja devojka izjavila je da ne podržava njihov rad u Hrvatskoj.

- Ne, nikako. Zato što se smenjujemo i uvozimo sve više stranih, a svi naši odlaze. Smeta mi što su neuredni, to mi najviše smeta- rekla je ona.

 

@index.hr "Nas zamjenjuju i sve više i više uvozimo stranih, a svi naši odlaze." #stranci #straniradnici #indexhr #zagreb #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

 

Za razliku od nje, jedan mladić o tome ne razmišlja.

- Težak dan - poručio je za Index.hr.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading