Icon of the Seas
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen
Icon of the Seas

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

„Gledajući prve fotografije, mislim da brod izgleda kao da je izašao iz crtanog filma, sa ogromnim vodenim parkom pozadi“, rekao je osnivač jednog informativnog sajta za krstarenja. „Prosto je nerealno da se tako nešto može izgraditi da bi plovilo okeanom", dodao je.

Ukupan kapacitet je oko 5.610 putnika. Posadu čini još 2.350 ljudi.

Pošto su brodovi dizajnirani da prime više od dve osobe po sobi sa dodatnim krevetima za porodice ili grupe, ukupan kapacitet gostiju je zapravo neverovatnih 7.600. Kada je 2009. godine „Oasis of the Seas“ predstavljen kao najveći brod na svetu, njegov kapacitet u dvostrukoj popunjenosti bio je 5.400 gostiju.


Pet puta teži od Titanika


Brod je samo 3 metra duži od prethodnih rekordera najvećih brodova. To je ekvivalent više od tri fudbalska terena ili skoro četiri Kipa slobode, uključujući postolja. Brod je samo 16 metara kraći od visine Empaje stejt bildinga, ne uključujući toranj.

Brodovi za krstarenje se rangiraju prema bruto tonaži, meri unutrašnje zapremine. Ovde „Ikona mora“ zaista nadmašuje konkurenciju, sa 250.800 tona. Sledeći najbliži kruzer po tonaži je „Kraljevsko karipsko čudo mora“, koje ima 235.600. Poređenja radi, Titanik je bio težak 46.329 bruto tona.

 

 

Ima više od deset paluba


„Ikona mora“ će imati 20 paluba, od kojih je 18 za upotrebu. Te palube obuhvataju osam „kvartova“, uključujući Centralni park prepun živih biljaka; masivni vodeni park; grupu bazena na tri palube; masivna kupola sa vodopadom i predstavama i prostorom za porodice sa malom decom da se igraju i jedu.

Sledeći najveći brod u floti Royal Caribbean-a, „Wonder of the Seas“, ima 18 paluba, od kojih su sve osim dve za goste.

 

Postoji bazen za svaki dan u nedelji


Na brodu će biti sedam bazena, uključujući bar u sklopu bazena, viseći bazen i ono što Royal Caribbean opisuje kao „najveći bazen na moru“. „Voyager of the Seas“, koji je bio najveći na svetu 1999. kada je lansiran, ima „samo“ tri bazena.


Najveći vodeni park na vodi
"Royal Caribbean" se hvali da će „Icon“ imati „najveći vodeni park na moru“, nazvan Kategorija 6. To se odnosi na snagu uragana, ali i na šest tobogana na brodu. Postoji otvoreni tobogan za slobodan pad, tobogan od 14 metara, te porodični tobogan.

Icon of the Seas

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading