MINISTAR MALI PORUČIO IZ BAKUA: Srbija u 2023. ulazi sa stabilnim javnim finansijama
Tanjug

- Moje obećanje građanima jeste da ćemo nastaviti da se borimo za svaki dinar u budžetu, za svako novo radno mesto, svaku novu fabriku i da obezbedimo neophodnu stabilnost - rekao je Mali, koji je u delegaciji Srbije u poseti Azerbejdžanu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Naglasio je da je postizanje stend baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom ne samo potvrda naših dobrih rezultata u prošlosti nego i potvrda da dalje nastavljamo sa reformama.

"VI GRAĐANE GLEDATE IZ LOŽE!" Mali rasturio opoziciju!

Mali je naveo da je Srbija sa više od četiri milijarde evra stranih direktnih investicija rekorder u regionu i veoma važnim ocenio to što je potvrđen kreditni rejting zemlje.

- U budžetu za 2023. godinu smo odvojili novac za nastavak svih kapitalnih investicija, dakle auto-puteva, Beogradskog metroa, bolnica, škola. Od 1. januara kreće povećanje plata u javnom sektoru 12,5 odsto, za vojnike 25 odsto, povećavamo minimalnu zaradu za 14,3 odsto i penzije za 12,1 odsto, što sa novembarsklim povećanjima iznosi više od 20 odsto - rekao je Mali.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading