TREBAĆE VAM ČELIČNI ŽIVCI! Saveti astrologa kako preživeti retrogradni Merkur jer svaki pogrešan potez skupo će vas koštati
Alo.rs/ Shutterstock

Komunikacija je najvažnija. Pažljivo slušajte, pa ako niste razumeli sagovornika pitajte još 10 puta šta je hteo da kaže. Mekur je, između ostalog, planeta komunikacije i misli. Kada krene u retro hod lako nam pomrsi misli u glavi.

Komunikacija i retrogradni Merkur

Ovo je period u kojem je potrebno biti pažljiviji nego inače i imati čelične živce. Svađe među kolegama su uobičajna pojava jer niko nikoga ne razume najbolje a svako misli da je u pravu i da je baš sve rekao ispravno i tačno.

Gospodar vremena

Krećite na vreme jer je Merkur  "gospodar vremena". On gospodari malim sitnim minutima koji nam ponekad deluju kao večnost. Ako imate poslovni sastanak krenite 20 minuta ranije jer može da pukne guma na autobusu. Ako imate rokove bilo na poslu ili na fakultetu  krenite odmah u realizaciju. Ništa ne ostavljajte za zadnji čas.

Ovo je period kada su kvarovi češće nego obično. To veoma često nisu ozbiljni kvarovi već sitni mali svakidašnji, ali pošto je retrogradni Merkur naše misli su rasute i samim tim ne reagujemo prirodno i normalno već pravimo paniku i frku. Kasniće mejlovi, možda pošaljete i prazan.

Sve su to stvari koje se događaju za vreme retro Merkura. Kola vam se mogu pokvariti iako ste već bili  kod majstora. Opet to nije ozbiljan kvar.

Spremite se za neprijatna iznenađenja i sitne štete. Ostanite prisebni.

Savet je da se psihički pripremite na sitne zavrzlame i da im pristupite smireno. Nikako brze i panične reakcije jer one tek stvore konfuziju u već konfuznim mislima. Odbrojite do 10, sačekate nekoliko minuta, uklučite logiku i polako rešite problem.

Meditacijom očistiti misli

Očistite lični i poslovni prostor od nagomilanih i nebitnih stvari. Sve papire i fascikle dobro prelistajte jer se može desiti da bacite i nešto što vam je bitno. Vaše misli i um zaslužuju poseban tretman. Kada vam ostene malo vremena u toku dana tada se posvetite sebi makar na pet minuta. Meditacija je za to idelana. Polako ulazite u svoje misli i emotivne dubine i dobro razmislite da li je tamo ostala neka negativna emocija ili bol za neuzvrćenom ljubavi. Ako jest , popričajte sami sa sobom i polako tu osobu ispratite iz svog života i zahvalite joj se na svemu. Oslobodite emotivni prostor da bi u nju mogla da uđe nova čista osoba.

Šta donosi retrogradni Merkur?

Nove ljude - bilo da su poslovnui ili emotivni. Oni su sada dobro došli, ali sa dozom opreza. Jer dok je Merkur u retro hodu polako sa ulaskom novih ljudi. Sada je vreme da ih iz prikrajka upoznajete, posmatrate i tumačite. Kako vam misli nisu baš fokusirane i velika je verovatnoća da ćete nešto prevideti, svako obećanje dajte sa rezervom i sačekajte da se završi retro kretanje i tada finalizirajte sva obećanja. Sve ćete tada jasnije videti.

Ključna poruka retrogradnog Merkura

Samo polako i promišljeno! Nemoj te ga se plašiti jer je on tu da vas možda vrati na staro kako bi uvideli svoje greške. Tu je da vas opomene da možda brzate u nekim stavrima. Tu je da vas opomene da očistite svoj poslovni i emotivni "prostor". Doneće vam i neke stare ljubavi sa kojima je priča ostala nedovršena, duša sve zna i oseća....

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading