REČI VLADIKE NIKOLAJA PRODRMAĆE VAS IZ KORENA! Ako vas neko povredi i izda, ovo vam je činiti
Foto: Wikipedia

Ako se nađete u neprijatnoj situaciji i neko pokuša da vas uvredi ili ponizi, vodite se savetom vladike Nikolaja. Jedino tako ćete iz „borbe“ izaći kao pobednik. Oprostite im i zapamtite da je u njima puno bola i besa čim moraju da se služe uvredama.  Zato, kad sledeći put kada neko pokuša da vas povredi, setite se ovih mudrih reči: Blagoslovi neprijatelje moje, Gospode. I ja ih blagosiljam i ne kunem.

Neprijatelji su me više gurnuli Tebi u naručje nego prijatelji. Prijatelji su me vezivali za zemlju, neprijatelji su me drešili od zemlje, i rušili sva moja nadanja u zemlju.

Ovi su me učinili strancem u zemaljskim carstvima, i nepotrebnim stanovnikom zemlje. Kao što gonjena zver nađe sigurnije sklonište nego li negonjena, tako sam i ja, gonjen neprijateljima, našao najsigurnije sklonište, sakrivši se pod Tvoj šator, gde ni prijatelji ni neprijatelji ne mogu pogubiti dušu moju. Blagoslovi neprijatelje moje, Gospode. I ja ih blagosiljam, i ne kunem. Oni su mesto mene ispovedili grehe moje pred svetom. Oni su me šibali, kad sam se ja ustezao šibati sama sebe. Oni su me mučili onda, kad sam ja bežao od muka. Oni su me ružili onda, kad sam ja sam sebi laskao. Oni su me pljuvali onda, kada sam se ja gordio sobom...

Ceo tekst pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading