ZAMENITE SKUPE PILULE OVIM ZAČINOM Možete da spreči infarkt i šlog, ako ga svakodnevno koristite
Foto: Shutterstock

Mnogo manje delotvorne lekove smo spremni skupo da platimo u apoteci, a ovaj dar prirode ne koristimo. Mnogi ljudi iz sveta medicine, vraćaju se prirodi i pokušavaju da promovišu lekovite biljke poput kurkume.

Ona je samo još jedna od mnogih lekovitih biljaka, o kojoj svedoče hiljade i hiljade objavljenih studija u renomiranim medicinskim časopisima. 

Kurkuma poseduje preko 600 potencijalnih zdravstvenih prednosti. Poreklom je sa jugozapada Indije i pripada porodici đumbira. Pronaćićete je u mnogim azijskim jelima i ima ogroman lekoviti potencijal.

Najvažniji sastojak je kurkumin, koji je poznat kao jedan od najjačih antioksidanasa u prirodi. Recept koji se najčešće pravi od kurkume jeste mešavina s medom. Međutim, bilo bi jako dobro dodati i crni biber u prahu.

Naime, crni biber sadrži piperin, koji pojačava apsorpciju kurkumina višestruko. Zato vam donosimo sledeći recept.

Sastojci i priprema:

Kašiku kurkume u prahu sipajte u 1 dl meda i dodajte kašičicu crnog bibera u prahu. Dobijenu smesu čuvajte na tamnom mestu i pijte po jednu kašičicu dnevno u šolji tople vode.

Naučno je dokazano da konzumiranje kurkume štiti od bolesti srca, Alchajmerove bolesti, pa čak i raka. Ima jako protivupalno dejstvo i deluje kao detoksikator organizma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading