Zablistajte: Probajte najbolju tehniku za nanošenje hajlajtera
Foto: Shutterstock

Prema rečima šminkerke slavnih Melisse Murdick, ukoliko istaknete samo jagodice, to znači da ćete samo iz jednog ugla imati naglašeno lice, što zna da se pretvori u pravu katastrofu prilikom fotografisanja jer se svetlost reflektuje tako da dobijate "štraftu" preko obaza.

"Ovakav način šminkanja je zastareo", rekla je Melissa i pokazala novu, bolju tehniku koja"zadržava" svetlost na licu i sa kojom će hajlajter izgledati dobro iz svih uglova.

Make-up umetnica koja je do sada radila sa Selenom Gomez, Dojom Cat i drugim slavnim damama, ali je ujedno i jedna od najzastupljenijih u kampanjama brojnih modnih brendova, pokazala je trik za hajlajtovanje koji je do sada videlo preko 2 miliona ljudi.

Najbolje u celoj priči je što vam nije potrebno nikakvo znanje da biste ovako nešto izveli, a sve što vam je potrebno su hajlajter ili iluminator i prst ili četkica.

Dakle, lice se strateški naglašava na 4 tačke koje su postavljene oko oka i koje će reflektovati svetlo na bolji način i dati zavodljiviji, podignutiji i izraženiji, a opet dovoljno suptilni izgled. Dakle, kako se budete kretali, svetlost će se "lepiti" na 4 mesta, čime ćete ovaj deo lica biti bolje naglašen.

Prva tačka se postavlja na samom vrhu jagodica, druga u uglu oka, treća ispod obrve tačno na polovini oka, i četvrta malo ispod oka, na gornjem delu obraza.

Naravno, ne zaboravite da dobro izblendate, kako bi se hajlajter stopio sa ostatkom šminke i voila! Primetićete da vas svetlo "prati" kako pomerate lice, čime je niste "zaključali" samo na jagodice, a ovakva tehnika postavljanja hajlajtera ujedno čini da vizuelno izgledate mršavije, sa definisanim crtama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading