POTREBNA SU SAMO 2 JEFTINA SASTOJKA: Potopite veš u ovu smesu i bez da prstom mrdnete, za par sati biće blistavo beo i bez fleka
Foto: Pexels

Ponekad tajna čistog belog veša nije u skupim sredstvima poznatih proizvođača, nego u jednostavnim narodnim sredstvima..

Jedan od njih se koristi od davnina i bukvalno u porodicama prenosi s kolena na koleno.

Da biste se rešili fleka i vešu povratili belinu, iskoristite ono što skoro svaka domaćica ima kući – sodu bikarbonu i sapun za pranje. Po želji, za prijatniji miris u mešavinu dodajte i par kapi eteričnog ulja po izboru...

Soda bikarbona neće samo ukloniti mrlje, već će i vratiti svežinu belim stvarima. U većem loncu pomešajte 90 grama sode sa 60 grama grubo narendanog sapuna za veš. Po želji, dodajte pet kapi ulja lavande i litar hladne vode. Stavite smesu da proključa, pa uroniti u nju veš i ostaviti da ostoji par sati.

Dodatni savet: 

Pri pranju na visokoj temperaturi u veš mašinu dodate 2-3 kašike sode bikarbone uz prašak za veš.

Soda smanjuje tvrdoću vode, tako da svi deterdženti za veš postaju još efikasniji.  Kao dobar izbeljivač, neke žene koriste prašak za pecivo. Potrebno je samo da ga stavite, pre pranja, sa praškom za veš u istu pregradu u mašini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading