Uklonite bore i sprečite starenje kože: Iskoristite aloa veru na pravilan način
Foto: Pixbay

Gel se nalazi u mesnatim listovima, a upravo on se nalazi u sastavu mnogih krema i kozmetičkih proizvoda. Ipak, najbolje efekte ćete imati ukoliko koristite gel direktno iz biljke.

Iako nije karakteristična za naše podneblje, aloe vera, se može uspešno uzgajati u svakom domu.

Aloe vera u sebi ima 75 sastojaka, a većina njih je našem licu neophodna. U gelu se nalaze vitamini, minerali, šećeri, salicilna kiselina, sastojci koji čiste kožu, enzimi koji leče upalu kože, šećeri, sastojci koji su namenjeni za zaceljivanje rana. Što se tiče vitamina, u aloinom gelu nalaze se vitamini A, B, C, E, B12. Takođe, ima sposobnost da podstiče proizvodnju kolagena.

Ukoliko želite da se ublažite bore i sprečite prerano starenje kože, jednom nedeljno koristite ovu masku. Biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • Gel aloe vere
  • Med

Sastojke dobro pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite da deluje oko pola sata i nakon toga isperite. Redovnom upotrebom primetićete i prve rezultate.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera Detlic

01.08.2021 09:18

Moja zena nema preparata koji nije narucila da se resi bora i nista sve dok nije otisla na nano kliniku Brant da se podvrgne estetskom tretmanu ugklanjanja bora.Ko zna mozda bi joj ovo pomogla mada sumljam ima ona i dosta godina, uskoro gazi cetrdeset petu.