Stiže vreme odmora: Uradite ovo i vaše biljke će se održati na životu dok ste odsutni
Foto: Pixbay

Ovaj savet dolazi od spisateljice Džejd Vong i zaista ne može da bude jednostavniji. Sledeći put pre nego što krenete na put, zalijte biljke pod tušem ili u sudoperi dok se zemlja potpuno ne natopi vodom. Ostavite nekoliko minuta da se višak vode ocedi iz posuda, a zatim obrišite vlagu sa samog lišća biljaka. Vong tvrdi da će natopljena zemlja održavati biljke svežima nedelju ili dve, pa nećete morati da brinete hoće li ih neko održavati dok niste u stanu.

Naravno nije dobro da biljke stalno budu toliko mokre jer će to imati kontraefekat, počeće da im truli koren, ali ako to učinite jednom, neće se preterano natopiti.

Povrh toga, postoji još nekoliko mera predostrožnosti kako bi osigurali da biljke ne budu zanemarene dok vas nema. Premestite biljke u područja koja su sunčana, ali ne na direktnoj sunčevoj svetlosti kako se ne bi isušile. Zatim pripazite da prilagodite temperaturu svog doma pre nego što odete tako da biljke ne uvenu na velikoj vrućini i jako vlažnom vazduhu. A ako imate malo dodatnog vremena, možete zameniti posude i tlo u kojem se nalaze vaše biljke tako da uspevaju u novom svežem okruženju u kojem imaju mesta za rast.

Komentari (0)

Loading