KRALJICA ELIZABETA JE POLUDELA ZA OVOM POSLASTICOM: Fantastična čokoladna torta koja se ne peče, prava harmonija ukusa!
Foto: Youtube/Screenshot/Tai Food Cooking

Kraljevski kuvar otkrio je jednom prilikom koja je omiljena poslastica kraljice Elizabete i princa Vilijama.

U pitanju je ukusna čokoladna torta. Lako se pravi, a nećete gubiti ni vreme pored rerne, jer se ova torta ne peče.

Recept za čokoladnu tortu
 

Sastojci:

120 grama maslaca

120 grama šećera

120 grama tamne čokolade

1 jaje

220 grama keksa

Za glazuru:

240 grama rastpljene čokolade

Priprema:

Namastite maslacem kalup za torte. Keks izlomite rukom da budu otprilike veličine badema.

U veću posudu stavite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu penastu smesu. Rastopite na pari 120 grama tamne čokolade i dodajte je u smesu s maslacem, neprestano mešajući.

Dodajte jedno jaje i umutite sve zajedno da se dobro poveže.

U čokoladnu smesu dodajte komadiće keksa i izmešajte da se svi komadi keksa prekriju. Istresite smesu u kalup za pečenje, pazeći da nigđe nema rupa, pogotovo na dnu.

Pre serviranja kolač držate u frižideru barem tri sata.

U međuvremenu rastopite 200 grama čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.

Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading