KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Tri nagrade za tri mlade dame
Dejan Milićević

Volim kraj godine jer je to vreme za svođenje računa, podvlačenje crte i proglašavanje najboljih za tu godinu. Ko o čemu, kurva o poštenju, a ja o albumima, zvezdama i hitovima. S tim u vezi ko će dodeliti tri glavne nagrade i proglasiti tri najznačajnije pevačice u 2022. godini ako neću ja? Znate da me pevači ne zanimaju! Bog je stvorio pevačicu, zato se samo njima i bavim. Nagrade su: hit godine, album godine i pevačica godine.

Zapamtiću ovu prostu godinu tokom koje je spontano došlo do prave smene generacija kada su pevačice u pitanju. Kao da je preko noći prestala dominacija onih čija imena neću napisati, jer je važan fenomen, a savremenim šou-biznisom zavladale su njih tri: Milica Pavlović, Aleksandra Prijović i Tea Tairović. Povezuje ih činjenica što su sve tri mlade dame po delovanju na sceni individualke, što potiču iz istog takmičenja i koncepta, što nijedna nije pobedila i što su ove godine izdale album. Ono što ih još povezuje a važno je za ovu kratku analizu jeste euforija koja je pratila objavljivanje sva tri albuma.

U aprilu nas je Milica Pavlović častila konceptualnim albumom „Posesivna bivša“, sa čak 15 pesama. Sve je bilo grande, kako to vole i rade Lavice. I dok se meni najviše i dan-danas dopada pesma „Striptizete“, izdvojila se pesma „Provereno“. Pesmu su pratili i skandali, ali bez sumnje, ovo je najveći hit na poslednjem albumu Mici Pav i ujedno apsolutni hit 2022. godine. Uzvičnik!

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Tri nagrade za tri mlade dame

Foto: Printscreen/instagram

 

Aleksandra Prijović album je izdala u junu. Imala je mali peh jer je naslovna numera procurila, da ne kažem da se izvukla iz studija kao puvanjak iz gaća, ali Prija je uspela da spase stvar. Nedeljno je objavljivala po dve pesme i spot, u stilu velike zvezde izbegava medije, uglavnom daje samo grupne izjave, dostojanstvena je, nema skandale i svoju karijeru kao da vodi iz predsoblja šou-biznis stana. Aleksandra Prijović definitivno dobija nagradu za album godine jer je ponudila najkvalitetnije pesme, ostavši verna sebi i žanru za koji se opredelila da izvodi. Tačka.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Tri nagrade za tri mlade dame

Foto: Printscreen/instagram

 

Za kraj tu sam da dodelim i prestižnu titulu pevačica godine, a to je Tea Tairović. Pevačica godine mora da ima sve. Album, stajling, pesme, ponašanje i skandale o kojima se šaputalo, pisalo i pričalo naglas.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Tri nagrade za tri mlade dame

ATA Images

 

Pevačica godine mora da radi kao mrav tokom cele godine i da uprkos tome što peva, nikada ne pomisli da je cvrčak. Pevačica godine gleda svoja posla, ceni svoje fanove i nema slobodan vikend. Pevačica godine je predmet žudnje, nju ogovaraju, ali joj se u isto vreme i dive. Zato je Tea pevačica 2022. godine. Tako sam ja to video, a ja što vidim to je viđeno i punktum!

Za kraj želim i da prorokujem. Velike nade u 2023. godini polažem u Barbaru Bobak. Nemojte da posle bude da vam nisam rekao.

KRIZA U BRAKU I SKANDAL? Evo šta naše poznate čeka u 2023. godini, astrolog se oglasio, pa otkrio

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading