Prija
Foto: Alo/Foto: Alo!

Pevačica Aleksandra Prijović prepevala je velik hit "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja" koju u originali izvodi tragično nastradali pevač Dušan Kostić.

Prijovićka ovu pesmu često izvodi na svojim nastupima, a nedavno je uvrsila i u svoj drugi album. Pesma krije tužnu priču.

Pevač narodne muzike navodno je izvršio samoubistvo, ali do danas se ne zna šta se sa njim tačno desilo s obzirom da njegovo telo nikada nije pronađeno, a pismo koje je poslao porodici je stiglo tek nakon njegove smrti.

Dušan Kostić preminuo je 13. maja 1996. godine, a tragedija se navodno dogodila na Pančevačkom mostu sa kog je pevač skočio.

Pisalo se i da je Dušan "viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

Međutim, Dušanovo telo nikada nije pronađeno, a na licu mesta pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Nekoliko dana posle samoubistva na adresu Dušanove žene Nevenke, kao i na adresu Dušanovih roditelja, stiglo je kratko pismo:

Mnogo vas volim, oprostite mi - pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Njegova supruga ispričala je da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - rekla je Nevenka svojevremeno i dodala:

- Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - rekla je ona tada, sigurna da "tu nisu čista posla".

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP-a koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu.

Treća verzija pak sigurno je i najčudnija - da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Blic

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading