Više od 120 hiljada gostiju prvog dana prvog dana Sabora trubača u Guči
Foto: Alo/Skymusic

Samo tokom prvog saborskog dana, po zvaničnoj proceni MUP-a, više od 120 hiljada ljudi posetilo je Guču!

Nezapamćeno interesovanje za Sabor privuklo je ogoman broj gostiju, naročito iz inostranstva, koji su u nikad većem broju pristigli iz svih krajeva sveta – čak iz Kine i Argentine! Smeštajni kapaciteti u Guči odavno su popunjeni, a mesta nema ni u Ivanjici, Požegi, Arilju i Čačku – najbliži raspoloživi smeštaj nalazi se čak u Gornjem Milanovcu, a iz Opštine Lučani i TO Dragačevo kažu da je ovogodišnji Sabor premašio sve rekorde.

Nepregledne kolone automobila od juče ujutru slivaju se ka ovoj varošici, a ulice su bukvalno preplavljene gostima, kao i ugostiteljski objekti, gde se traži mesto više. Atmosfera je od ranih jutarnjih časova pa sve do kasno u noć uzavrela - varošica ne spava, na svakom koraku su trubači, igra se i peva, i tako će nastaviti sve do zvaničnog zatvaranja Sabora.

Stadion je sinoć bio prepun, a sad već prepoznatljiva spektakularna audio-vizuelna produkcija Skymusic-a upotpunila je fantastične nastupe majstora trube Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, ovogodišnjih finalista, kao i nacionalnog ansambla narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, koji su samo nastavak dva fenomenalna koncerta Ace Pejovića i Aleksandre Prijović u Predsaborskim danima, sa zabeleženom rekordnom posetom od nekoliko desetina hiljada posetilaca.

Sinoćnji prenos na prvom programu RTS zabeležio je rekordnu gledanost i vratio Sabor trubača u Guči među pet najgledanijih programa u Srbiji.

Večeras se nastavlja fešta, a na Glavnoj pozornici na stadionu najavljeni su nastupi prošlogodišnjeg Sabora, koncerti majstora trube Dejana Lazarevića sa gostima, Saše Krstića sa svojim orkestrom, a program će zatvoriti DJ koji će nastupiti sa trubačkim orkestrom Bojana Ristića. Detaljan program sabora pogledajte na zvaničnoj stranici Guča festivala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading