MRKA TRAŽIO DA BUDE SAHRANJEN PORED ŽENE, NE SA ANOM Političar pre tri godine pričao gde će počivati, ima čak i grobno mesto!
Foto: Youtube/Printscreen

Srpski političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić u 79. godini izgubio je borbu za život na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, gde se lečio zbog srčanih tegoba. Milutin je pre više od tri godine iznenadio mnoge kada je otkrio da je već razmišljao o sahrani i da je za suprugu Draganu Dašu Mrkonjić i sebe davnih dana obezbedio grobno mesto, a da je kasnije sve to naveo i u testamentu. Naime, Mrkonjić je u testamentu jasno naglasio da želi da bude sahranjen pored svoje žene, a ne dugogodišnje partnerke Ane Bekute. On je takođe istakao da se svi papiri nalaze kod njegove žene Daše, te da je ona dobro upućena u sve.

MRKA TRAŽIO DA BUDE SAHRANJEN PORED ŽENE, NE SA ANOM Političar pre tri godine pričao gde će počivati, ima čak i grobno mesto!

Foto: Ataimages

 

 

- Grobnicu smo kupili moja supruga Dragana i ja pre 28 godina, porodičnu grobnicu Dragane i Milutina Mrkonjića. Sve je na njeno ime, nisam hteo da me bilo ko drugi sahranjuje, samo ona. Ako me Daša izbaci, izbaciće me. Neke drugove koji su bili vrlo zaslužni u tadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji sam ja sahranjivao jer država nije imala razumevanja za to i zato sam odlučio da sve sam organizujem. Pošto ne verujem u razumevanje države, rešio sam da moja supruga i ja kupimo grobnicu, i to smo i uradili, i biću sahranjen tamo. Pare sam zaradio u Libiji, kao inženjer, a kupljena je u vreme dok sam bio direktor CIP - napisao je političar i objasnio da se porodična grobnica nalazi na Novom groblju u Beogradu, i to pored kafane:

MRKA TRAŽIO DA BUDE SAHRANJEN PORED ŽENE, NE SA ANOM Političar pre tri godine pričao gde će počivati, ima čak i grobno mesto!

Printskrin

 

 

- Grobnica je na Novom groblju, blizu kafane. Tamo ima jedna kafana u blizini, ja sam hteo pored kafane da budem sahranjen. Tako da kad dođe vreme za to, Daša jedina sve zna.

Iz testamenta se vidi da je Mrkonjić spremio "plan i program" za sahranu, da je sve papire ostavio supruzi, ali i da želi da ga sahrane u sanduku s petokrakom jer nije vernik.

MRKA TRAŽIO DA BUDE SAHRANJEN PORED ŽENE, NE SA ANOM Političar pre tri godine pričao gde će počivati, ima čak i grobno mesto!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

- Ako me Daša bude nekad pitala kakav sanduk želim, to ću da kažem, s petokrakom i onom prizmom što su nosili komunisti. Ordenje koje sam dobio od Tita i Slobodana Miloševića ide sa mnom u sanduk. Mada, ordenje ću možda da poklonim Socijalističkoj partiji Srbije, vidim da je Dačić dobio ordenje, to je dobro, čestitam mu. Neću da me država sahranjuje, sve sam sam smislio. Daša sve zna. Svi papiri su kod Daše - ispričao je medijima Mrka pre tri godine, u vreme kada je već uveliko bio s Anom, što potvrđuje da je, i pored velike ljubavi, ipak želeo da bude sahranjen u porodičnoj grobnici.

Inače, Dragana Daša Mrkonjić, supruga Milutina Mrkonjića, završila je Pravni fakultet i godinama je radila kao advokat. U braku su bili 30 godina iako je ministar godinama bio u skladnoj vezi s Anom Bekutom, o kojoj je uvek govorio sve najlepše:

- Ana je prelepa žena, sjajan čovek, razumemo se bez mnogo reči. Savršena je domaćica, kuva ko niko, ume da vodi kuću i brine o svakoj sitnici.

Komemoracija i sahrana u četvrtak


U četvrtak će u Skupštini Srbije biti održana komemoracija povodom smrti Milutina Mrkonjića, a sahrana će biti istog dana, izjavio je juče predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić, i naveo da će tražiti da se Mrkonjić sahrani u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Prema Dačićevim rečima, na komemoraciji u parlamentu najverovatnije će govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BONUS VIDEO:

OTEŽANO DISANJE Miroslav Ilić se suočio sa zdravstvenim problemima, lekari ne mogu da otkriju uzrok!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
buco

30.11.2021 02:41

Ovo je bolesno ima zenu zivi sa drugom,ovo nema ni u Africi

Sladjana

30.11.2021 06:23

Sad se vidi koga je najvise voleo......

IQ

30.11.2021 08:01

Komunista, pih! Zbog ovakvih smo tu gde smo. Komunizam je navodno pao, ali se komunisti jako dobro drze.