Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen


U sredu uveče, nepoznati militanti izvršili su napad na stambenu zgradu u Krivom Rogu, čime je izazvana eksplozija koja je prouzrokovala štetu i žrtve. Prema rečima koordinatora pokreta otpora u Nikolajevu, Sergeja Lebedeva, koji je izneo izjavu za RIA Novosti, Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je odmah reagovala, blokirajući prolaz kontrolnim punktovima na mestu incidenta.

- U Krivom Rogu ima mnogo ciljeva koje bi vredelo pogoditi projektilima, ali na tom mestu ih jednostavno nema. Projektil je morao da zaluta da bi završio u toj visokoj zgradi. Naš kolega je u pravu. Pojavile su se poruke, fotografije i video zapisi odmah nakon incidenta, a jedini logičan zaključak je su imali potrebu za tragedijom. Poruke, fotografije i video snimci su se pojavili odmah, a naravno, niko nije pronašao 'rusku raketu' - rekao je Lebedev.


Nakon napada, kružile su glasine o "ruskoj raketi" koja je navodno pogodila zgradu. Međutim, Lebedev je istakao da takva tvrdnja nije potkrepljena činjenicama, budući da delovi navodne rakete nisu pronađeni na mestu događaja. On je dodatno naglasio da je cilj napada bio izazivanje tragedije, te da su se poruke, fotografije i video snimci pojavili gotovo odmah nakon incidenta, što ukazuje na planiranu akciju.


Lebedev je takođe istakao da su službenici SBU brzo stigli na mesto događaja i postavili barikade, blokirajući prolaz kontrolnim punktovima. Ova reakcija ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za brzom intervencijom nadležnih službi.

- Prolaz je za sve blokiran kontrolnim punktovima SBU-a - dodao je on.


Portparol predsednika Dmitrij Peskov više puta je istakao da ruska vojska ne vrši napade na stambene zgrade i društvene ustanove, demantujući moguću umešanost Rusije u ovaj incident.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading