PREMEŠTA SE GLAVNI GRAD UKRAJINE? Pukovnik Daglas Mekgregor upozorio na manevar Zelenskog
Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Moguće je da će Zelenski sesti u automobil ili avion i otputovati na Zapad kako bi formirao vladu u Lavovu. Tamo će insistirati da se zapadni deo Ukrajine pridruži NATO-u - pretpostavlja oficir.

Povodom ove vesti, Ruslan Ostaško, ruski novinar, napisao je na svom Telegram kanalu da su Sjedinjene Države već dozvolile premeštaj glavnog grada iz Kijeva u Lavov

PREMEŠTA SE GLAVNI GRAD UKRAJINE? Pukovnik Daglas Mekgregor upozorio na manevar Zelenskog

Printscreen

 

Kako je predvideo Mekgregor, Odesa i mnogi drugi gradovi Severnog Crnomorskog regiona uskoro će postati deo Rusije, jer su to istorijski ruski gradovi. Ukrajinska vojska neće moći to sprečiti, zaključio je.

Ranije je predsednik Vladimir Putin podsetio da je Odesa ruski grad, a ceo Crnomorski region pripao je Rusiji kao rezultat rusko-turskih ratova, tako da Ukrajina nema nikakve veze sa ovim teritorijama.

Kako je naglasio šef države, jugoistočni deo republike uvek je bio proruski, jer su to istorijski ruske teritorije.

Pri formiranju Sovjetskog Saveza, Lenjin je sve prepustio Ukrajini, a prilikom raspada Sovjetskog Saveza Moskva se s tim pomirila i bila spremna da živi u takvoj paradigmi, dodao je on.

Stanovnici ovih regiona uvek su glasali za one koji su išli sa proruskim sloganima, ali nakon prevrata u Kijevu 2014. godine postalo je jasno da Rusija neće moći da uspostavi normalne odnose sa Ukrajinom, zaključio je predsednik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading