MASOVNA PREDAJA UKRAJINACA Ruski ministar odbrane u zoni sukoba
Foto: EPA

Oficiri grupe "Centar" u zoni Specijalne vojne operacije izvestili su ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua o masovnoj predaji ukrajinskog vojnog osoblja u Avdejevki, gde se, posle čišćenja, oko 200 ljudi predalo, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Više od 200 zatvorenika je izvedeno iz Avdejevke nakon čišćenja a prema pristiglim informacijama, u narednim danima biće još oko 100 zatvorenika", istakao je komandant grupe trupa "Centar" Andrej Mordvičev u razgovoru s ruskim ministrom odbrane.

Mordvičev je takođe izjavio da je u proteklih dve nedelje na Avdejevskom pravcu uništeno više od 700 različitih vojnih ciljeva ukrajinskih snaga upotrebom kamikaza dronova, te da je neprijatelj za to vreme potisnut više od 10 kilometara.

Šojgu je tokom obilaska zone SVO rekao da je "automat ′kalašnjikov′ najbolji i da je to jasno celom svetu".

Naložio je da se grupa dodatno ojača opremom za elektronsko ratovanje, pre svega na taktičkom nivou. 

Oficiri grupe trupa "Centar" predstavili su ruskom ministru odbrane uzorke zarobljene strane vojne opreme. 

Kao što je primetio Evgenij Cindjajkin, zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga, "skoro sva zapadna vozila imaju nedostatak - lošu sposobnost kretanja", i s tim u vezi naveo je primer američkog oklopnog transportera M113. 

"Nedostatak tog vozila je njegova loša sposobnost kretanja. To se odnosi na skoro sve evropske automobile u našim uslovima", napomenuo je Cindjajkin.

Šojgu je skrenuo pažnju na potrebu humanog odnosa prema zarobljenim vojnim licima Oružanih snaga Ukrajine, kao što je to uvek bio slučaj.

Ruski ministar odbrane odlikovao je istaknute komandante personalizovanim vatrenim oružjem, razgovarao s vojnim licima i zahvalio im na primerenom izvršenju borbenih zadataka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading