"EVROMAJDAN" UKRAJINU DOVEO DO IVICE PROVALIJE Neonacisti situaciju saterali u ćorsokak
Foto: Printscreen

Ona je navela da su u realnosti to bili dobro izrežirani i plaćeni spolja masovni neredi u cilju svrgavanja zakonske vlasti.

- "Evromajdan" je doveo do dubokog raskola u društvu, represija i borbe protiv neistomišljenika, pomame nacionalizma i neonacizma, pravnog haosa i nihilizma, borbe protiv ruskog jezika i istorije i potpune degradacije socijalno-ekonomske situacije u zemlji - rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Istakla je da su neonacisti i te političke snage koje su ih podržavale izvršile državni puč i situaciju saterale u ćorsokak, ostavljajući zemlju i njene građane na ivicu provalije.

Po njenim rečima, ukrajinski neonacisti ne prekidaju da iz zapadnog oružja granatiraju civile u ruskim regionima.

Zaharova je navela da je prošle nedelje ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, tradicionalno obilazeći evropske prestonice sa ispruženom rukom, potpisao „sporazume o saradnji u sferi bezbednosti“ sa Nemačkom i Francuskom, slične onim sporazumima koji su potpisani u januaru između Kijeva i Londona.

Istakla je da je cena zapadnih „garancija“ prema Ukrajini dobro poznata.

U februaru 2014. godine su Berlin, Pariz i Varšava „garantovali“ da će Viktor Janukovič i njegovi opozicionari realizovati sporazum, ali oni ništa nisu uradili kako bi se on realizovao.

Zaharova je podsetila da su u februaru 2015. godine Nemačka i Francuska preuzeli ulogu „garanta“ minskog „kompleksa mera“, sahranile su ih sa Kijevom i tako prevarile svetsku javnost.

Zaključila je da Zapad kijevskom režimu „nudi šargarepu“, a cilj im je da pretvore Ukrajinu u koloniju bez prava i koriste je kao instrument protiv Rusije i dodala da njihove „garancije“ ništa ne vrede.

Pre deset godina, u februaru 2014. godine, u Ukrajini se završio „Evromajdan“ i ovih dana se obeležava godišnjica protivustavnog oružanog državnog udara u Kijevu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading