Odesa
Foto: AP/Tanjug/ AP

Guverner Odese Oleh Kipe naveo je na Telegramu da u višesatnom ruskom napadu dronovima na luku Izmail nije bilo žrtava ili povređenih, ali da su na širem području grada oštećena skladišta i proizvodni pogoni kao i poljoprivredne mašine i oprema, preneo je Rojters.

Oko 17 dronova je oboreno, ali su neki pogodili mete, rekao je Kiper.

Ukrajinske vazduhoplovne snage zatražile su posle ponoći od stanovnika luke Izmail, jedne od  dve najveće izvozne luke na Dunavu, da ostanu u skloništima.
Putin i Erdogan treba da se sastanu danas u ruskom crnomorskom letovalištu Sočiju, u trenutku dok UN i Ankara nastoje da ožive dogovor Moskve i Kijeva postignut uz posredovanje svetske organizacije i Turske o izvozu ukrajinskog žita iz luka na Crnom moru.

Moskva se povukla iz crnomorskog sporazuma u julu, uz prigovore da ruski izvoz hrane i đubriva nailazi na prepreke i da ukrajinsko žito izvezeno u skladu sa sporazumu ne dolazi do onih kojima je potrebno.

Od tada ruske vazduhoplovne snage često napadaju luke na Dunavu, na koje je posle blokade sporazuma, Ukrajina preusmerila izvoz žitarica.

Rusija je u nedelju izvela napad na luku Reni, na Dunavu, kada je najmanje dvoje ljudi povređeno i oštećena infrastruktura, navodi britanska agencija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading