OBARANJE UKRAJINSKOG SU-25 IZAZVALO HAOS! Snimak strašnog požara kod Hersona (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK/EPA-EFE/STRINGER

Ruske snage su saopštile da im je ostao samo kilometar ipodo potpunog osvajanja Bahmuta.Kažu da Ukrajinci još drže manji broj stambenih objekata, kao i da su ruske vazdušno-desantne jedinice potisnule ukrajinske trupe ka severnoj i južnoj periferiji grada.

Volodimir Zelenski u međuvremenu poručuje da je vojska spremna za kontraofanzivu i da neće čekati isporuku obećane vojne opreme sa Zapada.

Ruske vazdušno-kosmičke snage večeras su oko 23 časa po moskovskom vremenu, iz čak 21 strateškog bombardera TU-95MS i TU-160 izveli masovni raketni napad na Ukrajinu u znak odmazde za raketiranje skladišta nafte na Krimu i smrt četri osobe u raketiranje jednog sela u Nrjnskoj oblasti.

U masovnom napadu učestvuje 16 bombardera TU-95MS, kao i 5 TU-160. Avioni su poleteli iz baza Olenja na severozapadu Rusije, i Engels 2 u Sarstovskoj oblasti. Masovni napad obavlja se iz dva pravca - iz moskovske oblasti i sa Kaspijskog jezera. Skoro 90 posto bombardera TU-95 poletelo iz Olenja baze u Murđanskij oblasti, tvrde ruski izvori.

Na meti krstarećih raketa H101 i H 555 našli su se ciljevi širom Ukrajine. Najgore je prošao grad Pavlodar u Dnjepropetrovskoj oblasti.

U ovom području je eksplodiralo skladište municije ukrajinske vojske. Od siline detonacija ceo grad je osvetljen i odjekuju detonacije.

U Pavlogradu je vojska napala železničku infrastrukturu i skladišta koja je ukrajinska vojska koristila za pripremu kontraofanzive, rekao je Vladimir Rogov, šef pokreta Zaporožje „Mi smo uz Rusiju“.Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će Aleksej Kuzmenkov zameniti Mihaila Mizinceva na poziciji najvišeg zvaničnika zaduženog za logistiku u sukobima u Ukrajini.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 432. dan rata u Ukrajini

Zelenski produžava ratno stanje

23.41.- Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski podneo je Vrhovnoj radi predloge zakona o produženju ratnog stanja i mobilizacije.

Ratno stanje i opšta mobilizacija u zemlji su 6. februara produženi na 90 dana.

Ruska PVO oborila dva drona nad Krimom

23.30 - U današnjem pokušaju napada na Krim i Sevastopolj uništen je jedan ukrajinski dron na prilazu Sevastopolju, a drugi na teritoriji Krima, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev na svom Telegramu.

On je dodao da je trenutno u gradu mirno, ali da su sve snage i službe u stanju borbene gotovosti.

Lokacija Oružanih snaga Ukrajine je uništena u Černigovskoj oblasti (FOTO)

23.02 

 

 

Ruski "Lancet" došao do ukrajinskih samohodnih topova (VIDEO)

22.32 -

 

 

OBARANJE UKRAJINSKOG SU-25 IZAZVALO HAOS! Snimak strašnog požara kod Hersona

21.55 -Ranije je saopšteno da je avion Oružanih snaga Ukrajine oboren protivvazdušnom raketom MANPADS dok je leteo iznad Dnjepra.

 

 

U pravcu Bahmuta Rusija je postavila više snaga od ukupne vojske Češke ili Mađarske, saopštile su Oružane snage Ukrajine

21.25 - 25.600 boraca, 65 tenkova, 450 oklopnih vozila, 154 artiljerijska postrojenja, 56 MLRS (višestrukih raketnih sistema) se bori protiv nas u pravcu Bahmuta, - kaže S. Čerevati, predsednik Istočne grupe snaga Oružanih snaga Ukrajine.

- „Ovo je više od vojske Češke ili Mađarske“, dodao je Čerevati.

 

 

"Mogu da naoružam milion ljudi" (VIDEO)

21.01 - Prigožin je pokazao blago tamnica Soledara, koje je nasledio Vagnerov PMC

Na dubini od 150 metara, preživela su sovjetska skladišta raznovrsne municije: dužine 5 km, 28 galerija sa municijom i oružjem, autonomna popravna baza.

 

 

POGODILI RUSKI TENK AMERIČKOM RAKETOM Gađao ukrajinske položaje, krenuo u povlačenje a onda - eksplozija (VIDEO)

20.25 - Ukrajinska vojska objavila je novi snimak uništenja ruskog tenka

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Zapad likuje: Ovo će Rusiju skupo koštati kod krene kontraofanziva!

20.16 - nstitut za proučavanje rata je objavio izveštaj koji otkriva razloge lošeg rukovođenja ruskom vojskom.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajinci pod vatrom ruskih oružanih snaga u Donbasu (VIDEO)

19.55 -

 

 

Uništeni tenk i tri BVP, pogođeni bunkeri VSU

19.32 - Artiljerci oružanih snaga Ruske Federacije pogodile su položaje ukrajinskih militanata u četiri naselja Donjecke Narodne Republike (DNR). To je najavio šef presa centra grupe "Jug" oružanih snaga Ruske Federacije Vadim Astafijev.

Prema njegovim rečima, granatirana su na Aleksandro-Kalinovskim pravcu tri položaja artiljerijskih oružja i položaj minobacača VSU u području Đeržinska, Novgoroda, Kleban-Bika i Popovke.

Takođe je primetio da su u Marjinskom smeru u oblastima Krasnogorovke i Galitsinovka, uništeni dva uporišta vodova jedinica VSU.

U oblastima naselja Avdejevka, Pervomaiski i Severoje na pravcu Avdejevskom, ruski artiljerci uništili su tenk i tri BMP VSU, dodao je šefu pres-centra kao deo protivbaterijske borbe.

Makarti: Nastavljamo sveobuhvatnu podršku Ukrajini

19.30 - Vašington će nastaviti da pruža sveobuhvatnu podršku Ukrajini, uključujući pružanje vojne pomoći, izjavio je za Sputnjik predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti.

- Glasam za pomoć Ukrajini, podržavam izdvajanje pomoći Ukrajini. Ne podržavam ono što je vaša zemlja (Rusija) uradila Ukrajini... Mi ćemo nastaviti sa podrškom - rekao je Makarti tokom konferencije za novinare na pitanje Sputnjika da li je moguća promena politike SAD kada su u pitanju isporuke oružja Ukrajini.

Šamarčina za zelenskog iz Velike Britanije

18.48 - "Ukrajina nije spremna za svoju veliku ofanzivu, ali nema izbora"

Celu vest pročitajte OVDE.

Rusi: Pogođene su sve mete

18.18Rusko ministarstvo obrane saopštilo je da su njegove snage tokom noći izvele raketne napade na ukrajinske vojne ciljeve.

Ministarstvo obrane saopštilo je da su pogođene sve njegove označene mete - uključujući skladišta oružja i fabrike municije, naveo je Rojters.

U saopštenju se takođe navodi da su ruske snage nastavile napredovanje u Bahmutu.

Smrtonosni dronovi napadaju Krim (VIDEO)

18.00 - Jedan dron je oboren u Sevastopolju, saopštio je gubernator Mihail Razvožajev na svom Telegramu.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Francuski oklopni transporter izgubio u bici sa blatom u Donbasu (VIDEO)

17.39

 

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

17.04 -  - Tokom noći je ruska vojska raketnim napadom uništila objekte ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa.

- Ruska vojska je u pravcu Donjecka ubila oko 330 ukrajinskih vojnika, uništen je tenk, četiri oklopna vozila, četiri automobila, kao i haubica D-30. U pravcu Кupjanska su sprečene akcije pet ukrajinskih diverziono-obaveštajnih grupa, za 24 sata je ubijeno više od 85 ukrajinskih vojnika.

- Кijev je za 24 sata u pravcu Кrasnog Limana izgubio oko 55 vojnika, uništena je haubica D-20, kao i dve haubice D-30. U okolini naselja Izbicko u Harkovskoj oblasti je uništeno skladište municije 127. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

- Ruska vojska je u rejonu naselja Torsko u Donjeckoj Narodnoj Republici i Nevsko u Luganskoj Narodnoj Republici sprečila akcije dve ukrajinske diverziono-obaveštajne grupe. U Hersonskom pravcu je ubijeno oko 15 ukrajinskih vojnika, uništena je samohodna haubica „akacija“ i haubica „Msta-B“.

- Jurišni odredi u pravcu Donjecka nastavljaju sa likvidacijom neprijatelja u zapadnom delu Artjmovska. Vazdušno-desantne jedinice u rejonu Artjomovska pružaju podršku akcijama jurišnih odreda i opkoljavaju jedinice Oružanih snaga Ukrajine na bokovima.

- U okolini Ugljedara u Donjeckoj Narodnoj Republici je uništena komanda bataljona 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. Ruska vojska je u pravcu južnog Donjecka i Zaporožja sprečila akcije ukrajinskih diverzantskih jedinica gde je protivnik za 24 sata izgubio oko 55 vojnika.

 

https://t.me/vestisafronta/16436

 

Ukrajina: Rusi počinju pripreme za evakuaciju Zaporožja

16.48 - Ukrajinske snage tvrde da ruske snage počinju pripreme za potencijalnu evakuaciju regiona Zaporožja.

Delove regije okupirale su ruske snage od februara prošle godine, kada je grad Berdjansk pao pod rusku kontrolu. Međutim, glavni grad koji se takođe zove Zaporožja ostao je u ukrajinskim rukama.

"Prema snagama otpora, okupacijske uprave pripremile su plan evakuacije za osoblje i njihove porodice u privremeno okupiranim područjima u Zaporoškoj oblasti", objavio je Nacionalni centar otpora koji je uspostavila ukrajinska vojska.

Vojska u stanju da odbije napad

16.17 - Ekspert o pokušajima Rusije da spreči kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine

Celu vest pročitajte OVDE.

Par aktivnih dronova može da parališe neprijatelja

15:47 -  Zadaci operatera bespilotnih letelica su opsežni – ne samo da pogode neprijatelja u tački, već i da ga ispruže iz rovova; izazivaju detonaciju njihove municije, kao i "noćnu moru" neprijateljske pešadije, ometajući njihovu rotaciju.

 

 

MO Rusije o opkoljavanju Ukrajinaca u Bahmutu

15:16 - Vazdušno-desantne jedinice u rejonu Artjomovska (Bahmuta) pružaju podršku akcijama jurišnih odreda i opkoljavaju jedinice Oružanih snaga Ukrajine na bokovima, saopštilo je MO Rusije.

Osim toga, MO Rusije navodi da su ruske oružane snage izvele grupni raketni napad visokopreciznim oružjem velikog dometa na objekte vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine i da su svi naznačeni ciljevi pogođeni.

Prigožin čestitao Zelenskom i Sirskom Međunarodni dan radnika

14:40 - Video poruku je snimio u Soledaru

 

Eksplozija u ulazu višespratnice u Bahmutu

13:45

 

Artiljerija DPR uništila minobacačku bateriju OSU

13:05

 

VSU dobile američke rakete

12:33 - Komandant vazdušnih snaga ukrajinske vojske Nikolaj Olešuk je izjavio da su avionom Su-25 dopremljene američke rakete „zuni“, koje su SAD ranije obećale Ukrajini, piše ukrajinska agencija „Unian“.

Zamenik pomoćnika američkog ministra odbrane Laura Kuper navela je početkom januara da će SAD predati Ukrajini u okviru novog paketa vojne pomoći četiri hiljade raketa „zuni“ klase „vazduh-zemlja“.

Prvi snimci sa mesta nesreće, u blizini rusko ukrajinske granice

12:10 -U Brjanskoj oblasti eksplozivna naprava eksplodirala je na železničkoj pruzi, voz je iskočio iz šina.

 

 

RAKETIRAN PAVLOGRAD Povređeno 25 ljudi, među njima troje dece

11:19 - Broj povređenih u noćašnjem raketnom napadu ruskih snaga na Pavlogradski okrug, u Dnjepropetrovskoj oblasti, povećan je na 34, od kojih su petoro deca, saopštio je danas načelnik Dnjepropetrovske oblasne uprave Sergij Lisak.

Ceo tekst pročitajte OVDE

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata

10:50 - Ruske trupe izvele su kopnene napade u i oko Bahmuta, kao i duž linije Avdijevka-Donjeck.

 

 

Artiljerija DPR uništila minobacačku bateriju OSU

10:14

 

U Lenjingradskoj oblasti dignut u vazduh dalekovod 

09:50

 

 

"BOMBARDERI SU CELE NOĆI POLETALI" Ruska avijacija aktivirana u punom kapacitetu, objavljeni snimci iz baze Engels

09:10 - Ruska strateška avijacija kasno sinoć i rano jutros započela je raketne udare posle skoro dva meseca pauze na ciljeve širom Ukrajine. Dok Ukrajinci tvrde da su sve rakete i dronovi oboreni, na svetlo isplivavaju snimci raketnih udara, ali i borbi PVO.

Ceo tekst pročitajte OVDE

Dva uništena sistema PVO S-300PS

08:39

 

 

 

Britanci se uplašili da će im Rusija isključiti struju

08:22

 


Udar ruskog drona kamikaze na ukrajinski tenk

07:59

 

Snažan noćni udar na objekte Oružanih snaga Ukrajine u Pavlogradu

07:32

 

Vazdušna opasnost u celoj Ukrajini

07:18 -U celoj Ukrajini noćas su se oglasili alarmi za vazdušnu opasnost, a gradska uprava Kijeva saopštila je da je protivvazdušna odbrana oborila sve ruske rakete i bespilotne letelice.

„Prema preliminarnim informacijama, u vazdušnom prostoru Kijeva naše snage PVO su uništile sve neprijateljske rakete i bespilotne letelice! Podaci se preciziraju“, saopštio je šef gradske uprave Serhij Popko, prenosi Interfaks Ukrajina. On je naveo da do sada nije bilo civilnih žrtava, niti oštećenja na stambenim objektima i infrastrukturi. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading