(UŽIVO) UKRAJINA POZIVA UN PROTIV RUSIJE Dron kamikaza pao na teritoriju Rusije! (FOTO/VIDEO)
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky/EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Nemačka je isporučila Kijevu tri inženjerska vozila, 70 mitraljeza i rezervne delove za tenkove "leopard 2" i borbeno vozilo pešadije "marader", kao i senzore za dronove.

Pored Bahmuta teške borbe se vode na prilazima Avdejevci.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski molio je evropske lidere na juče završenom samitu u Briselu da obezbede što više oružja za ukrajinsku vojsku u što kraćem roku, piše španski "Pais".

Novinar Simor Herš, dobitnik Pulicerove nagrade, navodi da su SAD namerno dale lažne informacije medijima kako bi prikrile umešanost Vašingtona u uništavanje ruskog gasovoda Severni tok 2.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO

Kijev pokušao da izvede napad dronovima na teritoriju centralne Rusije

23:02 -  Kijevski režim je pokušao da izvede napad bespilotnim letelicama tipa "Striž" u Tulskoj oblasti Rusije koja se graniči sa Moskvom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Stanje Oružanih snaga Ukrajine na frontu danas

22:34 - Ruski borci ne daju ukrajinskim militantima da se opuste ni na minut.

Precizni udari na severskom pravcu

21:56 - Ruski artiljerci provalili su u odbranu Oružanih snaga Ukrajine na severskom pravcu.

Oštrooki UAV operateri navodili su snajperski precizne udare.

 

 

"Paklene borbe!"

21:11 - PVK „Vagner“ je poslala velike snage da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu.

 

 

Poljska će polagati pravo na ukrajinske teritorije u slučaju pada Kijeva

20:19 - Varšava očekuje da će prisvojiti deo ukrajinskih teritorija za sebe nakon što Kijev izgubi kontrolu nad zemljom, smatra Sevil Nurijeva-Ismailova, kolumnista turskog lista Star gazeta.

 

 

UN su zabrinute zbog diskriminacije Kijeva u odnosu na UPC

19:22 - Ovo proizilazi iz izveštaja Kancelarije visokog komesara UN za ljudska prava.

 

 

Rusija počela da prenosi oružje?

18:54 - Sjedinjene Države nisu videle nikakve indikacije da je Rusija počela da prenosi nuklearno oružje susednoj Belorusiji, izjavio je u nedelju portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi, prenosi AFP.

"Nismo videli nikakve indikacije da je on (ruski predsednik Vladimir Putin) ispunio ovo obećanje i pokrenuo bilo kakvo nuklearno oružje“, rekao je Kirbi za Si-Bi-Es.

Uništena ratna mehanizacija kod Ugledara

18:34 - Tenk T-64BV i ZIL-131 kung MTO-ATM ukrajinske vojske uništeni kod Ugledara.

 

 

Potvrđeno: dron koji je pao u Rusiji je ukrajinski

17:59 - "Eksploziju u gradu Kirejevsku u Tulskoj oblasti izazvala je ukrajinska bespilotna letelica Tu-141 Striž. Dron je bio napunjen eksplozivnim materijama", precizirao je portparol.

Celu vest pročitajte OVDE.

Nemci osudili "nuklearno zastrašivanje"

17:27 - Nemačka vlada osudila je "novi pokušaj nuklearnog zastrašivanja” nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio raspoređivanje „taktičkih” projektila na beloruskoj teritoriji, dok je Bugarska ponovo pozvala na razgovore Rusije i Ukrajine. "Nećemo skrenuti sa svog puta“ zbog ovih pretnji, rekao je zvaničnik ministarstva spoljnih poslova AFP-u pod uslovom da ostane anoniman.

"Poređenje predsednika Putina sa nuklearnim projektilima NATO-a je pogrešno i ne može se koristiti kao opravdanje“, dodao je on, ističući da Belorusija „postupi suprotno“ svom opredeljenju da ostane teritorija bez nuklearnog oružja.

Dron je ukrajinski?

16.30 - Nađeni ostaci drona, koji su navodno snimljeni, ukazuju da je u pitanju model "tu-141 striž", koji koristi ukrajinska vojska.

 

 

Dron kamikaza pao nedaleko od Moskve!

16.00 - "Eksplozija je odjeknula u Kirejevsku u Tulskoj oblasti u Ruskoj Federaciji. Lokalni mediji javljaju o padu drona. Oštećeno je nekoliko kuća.

 

 

Ukrajina zove na akciju protiv Rusije!

15.30 - Ukrajina je pozvala na hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Na taj korak su se odlučili zbog najave Rusije da će postaviti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

Hiljade vernika došlo u Кijevo-pečersku lavru na poslednju nedeljnu molitvu

14:33 - Monarh će biti proteran 29. marta.

 

 

 

Britansko MO: Moskva verovatno dobila novu pošiljku dronova

14:02 - Rusija je upotrebila 71 iranski "dron kamikazu" protiv ukrajinskih ciljeva posle dvonedeljne pauze, što sugeriše da je Moskva dobila nove bespilotne letelice od Irana, saopštilo je britansko ministarstvo odbrane.

Britanski zvaničnici su u svom dnevnom vojno-obaveštajnom izveštaju objavili na Tviteru da udari ukazuju na to da je "Rusija možda počela da dobija redovno snabdevanje manjeg broja" bespilotnih letelica Šahed.

Lavrov: Amerika prešla sve granice pristojnosti

13:39 - SAD su već prešle sve granice pristojnosti u svojim naporima da obezbede globalnu hegemoniju, ukazao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Od Sjedinjenih Država možete očekivati bilo šta. U želji da obezbede svoju hegemoniju SAD su već prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i bilo koje druge", rekao je Lavrov u intervjuu na TV kanalu Rusija-24.

 

Putin: Zapad tajno isporučuje oružje Ukrajini

 

13:15 - Ruska vojska to oružje pokušava da uništi u procesu isporuke, rekao je predsednik Vladimir Putin u emisiji „Moskva. Кremlj. Putin."

 

 

 

Severna Makedonija šalje helikoptere Ukrajini

12:37 - Severna Makedonija namerava da Ukrajini preda 12 vojnih helikoptera Mi-24, piše portal "Unian".

Makedonija je ove helikoptere kupila od Ukrajine 2001. godine. Četiri helikoptera su prošla NATO modernizaciju, a neki od njih uopšte nisu korišćeni.

Ukrajinska pomorska mina eksplodirala na obali Odese

12:10 - Jedan od rekreativnih centara je oštećen.

 

 

Borbe u pravcu Avdejevke

11:50

Ukrajinska služba za sajber bezbednost: Više od 300 napada od početka godine

11:24 - Ukrajinska služba za hitne kompjuterske slučajeve organ Državne službe za posebne komunikacije, registrovala je više od 300 sajber napada u prva dva meseca ove godine.

- Ovo je skoro polovina broja registrovanog u istom periodu prošle godine, kada se Rusija pripremala za invaziju punog obima i kada je hakerska aktivnost bila nenormalno visoka - navodi se u saopštenju, prenosi Kijev Indipendent.

Ruske snage uništile pet ukrajinskih diverzantskih grupa u oblasti Kupjanska

 

10:43 - Armijska grupa Zapad ruskih oružanih snaga, uništila je pet ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa u rejonu Kupjanska, u Harkovskoj oblasti u Ukrajini, izjavio je portparol grupe Zapad, pukovnik Sergej Zibinski.

Prema njegovim rečima, artiljerijska grupa Zapad tokom borbe je uništila dva samohodna artiljerijska sistema Krab poljske proizvodnje u rejonu naselja Petropavlovka i Revučeje, kao i haubicu D-20 u rejonu Prilipko, a zarobila je posadu neprijateljskog minobacača u rejonu naselja Olšana.

Ruski dron kamikaza  Lancet uništava ukrajinsku haubicu američke proizvodnje

10:09

 

Danas će Кijevsko-Pečerska lavra zatvoriti svoja vrata za parohijane Ukrajinske pravoslavne crkve

 

09:42 - Sveto mesto za ceo pravoslavni svet prestaće sa radom posle nedeljne službe.

 

 

Bezbednjak iz DNR: Predalo se 70 ukrajinskih vojnika

09:12 - Bezbednosna agencija samoproglašene Donjecke Narodne Republike  saopštila je da je u protekle dve nedelje oko 70 ukrajinskih vojnika položilo oružje i predalo se ruskim snagama na teritoriji DNR.

- Oko 70 ukrajinskih vojnika se predalo samo u protekle dve nedelje. Većina njih je dobrovoljno položila oružje, želeći da spase svoje živote - tvrdi u intervjuu za TAS S oficir bezbednosne agencije.

Rusi preuzeli kontrolu nad fabrikom

08:32 - Ruske snage u potpunosti su preuzele kontrolu nad pogonima Artjomovske fabrike za preradu metala (AZOM) u Bahmutu, koju je ukrajinski predsednik Zelenski posetio u decembru.

Dopisnik Sputnjika posetio je jedan od pogona preduzeća i uverio se da je cela teritorija AZOM-a pod kontrolom boraca grupe "Vagner".

Nemačka objašnjava umešanost SAD u eksplozije Severnog toka 

08:04 - Novinar Simor Herš, dobitnik Pulicerove nagrade, navodi da su SAD namerno dale lažne informacije medijima kako bi prikrile umešanost Vašingtona u uništavanje ruskog gasovoda Severni tok 2.

 

 

 

Skinute sa repertoara predstave na ruskom u Letoniji


07:25 - U Letoniji, gde oko 40 odsto stanovništva čine Rusi, ministar kulture je naložio da se sa repertoara lutkarskog pozorišta skinu predstave na ruskom jeziku.

Guverner Dnjepropetrovske oblasti: Ruske jedinice noćas granatirale

07:10 - Guverner Dnjepropetrovske oblasti Serhij Lisak objavio je na svom Telegramu kanalu da su ruske trupe tokom noći izvršile artiljerijske udare i napade dronovima na dve zajednice u regionu i pogodile naselja Marhanec i Velikomihajlivska.

Prema njegovim rečima, pripadnici službe prve pomoći proveravali su mesta napada, ali nije bilo prijavljenih žrtava, a nije precizirao kolika je materijalna šteta, prenosi Kijev Indipendent.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading