RUSI RAZOTKRILI PAKLENI PLAN "TRI UDARCA" 200.000 vojnika grupisano je na ovom mestu!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ovo je saopštio šef ruske grupe plaćenika Vagner Jevgenij Prigožin.

Prigožin je objavio video-snimak u kom tvrdi da zna za ukrajinski plan čiji je cilj "zadati tri udarca".

 

 

“Planovi uključuju invaziju na region Belgorod koji bi se koristio u razmeni, zatim rezanje Luganske i Donjecke narodne republike na dva dela i konačno oslobađanje Krima”, ističe Prigožin.

“Šta neprijatelj radi? Dolazi proleće. Zemlja se suši, vetar duva, temperatura je od 15 do 18 stepeni. Sve to omogućiće prelaz teških vozila preko polja. Ukrajinci su primili velik broj različitih vozila od NATO-a, oružanih vozila, tenkova, ‘leoparda’ o kojima svi pričaju. Pripremili su 200.000 rezervista. Koncentrisaće ih na različitim mestima”, govori Prigožin pa objašnjava da će krenuti na Belgorod i da zato treba granicu između Belgoroda i Harkova “ojačati” da bude neprobojna.

"UKRAJINSKA OFANZIVA ŠOKIRAĆE SVET" Oglasila se savetnica Zalužnog

"Zatim će probati da probiju liniju Svatove-Kremina kako bi stigli do Valujki. Treće, koncentrisaće će se na Bahmut kako bi napali ruske formacije, demoralizovali snage i postigli prednost, a nakon zauzimanja Bahmuta otvoriće put za dalje. Grupa od 80.000 vojnika je oko Bahmuta i držeći ovu liniju mogu da pokušaju da odseku Vagnerove jedinice. Kad to učine, otvoriće rupu od 30 do 40 km gde se mogu koncentrisati. Krenuće u nekoliko smerova u isto vreme – odozdo na Lisičansk– Severodonjeck pokušavajući da preseku Lugansk i Donjeck na dva dela. Potom će se grupisati oko Dnjepra i krenuti prema Zaporožju te izvršiti nekoliko udara kako bi se domogli Berdjanska, Melitopolja i Marijupolja blokirajući tako Krim. Tada će krenuti na Krimski most i gurnuti situaciju na granice iz 1991", zaključuje Prigožin.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading