UKRAJINCI NAPADAJU ZAPOROŽJE I LUGANJSK?
Foto: mil.gov.ua

Isti izvor je nemačkom listu rekao da zapadni saveznici već šalju Ukrajini sve što joj je potrebno za te napade, kojima bi trebalo da naprave “zemljani most” ka Krimu.

Citirajući visokog NATO zvaničnika, Bild piše da su analitičari Alijanse zaključili da se “pik” konflikta očekuje u proleće ili leto, kao i da je Zapad ubeđen u uspeh Ukrajine budući da će oružje za tu veliku ofanzivu biti u Ukrajini u maju.

 

“Narednih šest meseci će biti ključan period za rat i to ne samo za Ukrajinu već i za njene saveznike”, rekao je taj izvor.

Odbijajući da pruži više detalja zbog same akcije koja se planira, taj NATO zvaničnik je samo precizirao da će udar biti fokusiran na Zaporožje, u kom se nalazi najveća nuklearna elektrana u Evropi i koja je pod kontrolom Rusa, i na region Luganjsk.

“Glavni cilj ofanzive biće da se obezbedi ‘zemljani most’ ka Krimu”, rekao je taj NATO zvaničnik Bildu, a prenosi Raša tudej.

Međutim, kako se dalje navodi, NATO ne isključuje mogućnost da Ukrajina pokuša da osvoji i Krim, koji su Rusi anektirali još 2014. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading