ALARM ZA NUKLEARNI NAPAD U UKRAJINI!
Foto: Youtube/Printscreen/US Defense

U četvrtak su hakeri stanovnicima istočne Rusije rekli da “uzmu pilule kalijum-jodida” i da se odmah sklone, tokom hakovanog emitovanje prenosa, navodi se u izveštaju “Metroa”.

- Bio je udar, hitno idite u zaklon. Zatvorite stanove, upotrebite gas maske svih vrsta. U njihovom nedostatku koristite zavoje od pamuka – rečeno je televizijskim gledaocima dok je mapa Rusije prikazivala zemlju kako od zapada ka istoku postaje crvena.

Ekrani su takođe prikazivali crno i žuto upozorenje na radijaciju sa porukom koja urgira ljude da “odmah odu u sklonište”. Poruke su se videle na televiziji i čule na radio stanicama u regionima Moskve i Sverdlovska. Takođe su prekinule program u Jekaterinburgu, četvrtom najvećem ruskom gradu, prenosi “Foks njuz”.

Hakovanje je bilo dovoljno široko da je primoralo rusko Ministarstvo za vanredne situacije da reaguje. Ono je u saopštenju uverilo stanovnike da je “lažna uzbuna na vazdušnu opasnost emitovana u Moskvi nakon što su serveri radio stanica i TV kanali bili hakovani”.

Hakeri često targetiraju Ruse porukama o lažnim napadima otkako je zemlja pokrenula invaziju na Ukrajinu krajem februara 2022, navodi “Foks njuz”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading